Utilizatorii Instagram vor putea posta conţinutul în format Stories şi pe Facebook. Stories, funcţia copiată de la Snapchat, care grupează conţinut efemer ce dispare după 24 de ore, şi-a făcut apariţia în cele mai importante aplicaţii deţinute de Facebook.

Însă, dacă pe Instagram aceasta s-a dovedit un adevărat succes, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre aplicaţia Facebook. Compania nu a dat până acum publicităţii date cu privire la utilizarea funcţiei Stories în Facebook, ceea ce în sine constituie un semnal negativ.

De asemenea, cei mai mulţi utilizatori au remarcat până acum că foarte puţini prieteni postează ceva pe Facebook în formatul Stories.

Drept urmare, concluzia până la acest moment ar fi că Facebook Stories este un eşec.

Însă, există o soluţie simplă la care se poate apela pentru a aduce la viaţă bara cu poze de profil rotunjite care ocupă zona de sus a aplicaţiei.

Astfel, conţinutul Stories generat de cei peste 200 de milioane de utilizatori zilnici pe care-i are pe Instagram ar putea ajunge pe Facebook.

În acest sens, funcţia Stories din Instagram ar urma să primească o nouă funcţie, sub forma unei bife, prin care imaginile sau filmările postate aici să fie publicate automat şi pe Facebook.

În fapt, nu este ceva cu totul nou pentru Instagram, aplicaţie care include funcţia de publicare a pozelor pe Facebook încă de înainte de a fi cumpărată de compania condusă de Mark Zuckerberg. Doar că, acum, aceasta ar urma să fie disponibilă şi pentru Stories, nu doar pentru conţinutul postat în mod obişnuit.

Opţiunea publicării automate pe Facebook a conţinutului Stories din Instagram a fost observată de mai mulţi utilizatori care au scris despre ea pe reţelele de socializare. Facebook a confirmat că testează în prezent această facilitate dar nu a spus şi când ar putea fi lansată oficial.