Începând de ieri, tensiunile care mocneau de ceva vreme în cadrul organizaţiei judeţene PNL Prahova, au izbucnit.

Deşi ieri seară era programată o şedinţă a conducerii judeţene a partidului, parlamentarii liberali nu au dorit să participe la întâlnirea în care urma să fie analizată prestaţia liberalilor în alegerile europarlamentare. Această situaţie a fost adusă la cunoştinţa publicului de către deputatul Graţiela Gavrilescu care a  declarat pentru siteul pesurse.ro: “Cei 5 deputaţi Teju Sorin, Nicolae Alexandri, Dumbravanu Paul şi subsemnata cat şi domnul senator Luchian Ion şi alături de noi viceprimarul Ploieştiului Iulian Teodorescu, fostul secretar de stat Bogdan Nica şi ceilalţi vicepreşedinţi ai partidului la nivel judeţean între care sunt şi consilieri judeţeni, am considerat ca astăzi, ca măsură de protest împotriva fuziunii anunţate ieri între PNL şi PDL, să nu mergem la Biroul Politic Judeţean.”.

Nemulţumirea noastră este în continuare referitoare la fuziunea PNL cu PDL, iar cine îşi închipuie că totuşi după 139 de ani de istorie, după 139 de ani de când bunicii şi străbunicii noştri sau părinţii au murit pentru acest liberalism poate aşa simplu printr-o simplă fuziune să schimbe denumirea acestui partid şi tot ce înseamnă mentalitate, ideologie cred că se înşeală. Cel puţin noi nu avem ce căuta într-un partid care se gândeşte la o fuziune de acest fel. „, a mai spus Graţiela Gavrilescu

În legătură cu această problemă, Mircea Roşca, preşedintele organizaţiei liberale Prahova, acuză parlamentarii prahoveni de dualism: „Mă surprind declaraţiile parlamentarilor liberali prahoveni deoarece acestia au votat  pentru începerea negocierilor cu PDL, pentru fuziune şi nu pentru alianţă „ .

Tot Roşca a mai declarat : „Este dreptul acestora de a participa la şedinţele BPT. Noi am dezbătut în şedinţă rezultatele de la europarlamentare şi am apreciat că cei mai buni trebuie cooptaţi în conducerea judeţeană. Tocmai de aceea s-a decis cooptarea în cadrul BPT Prahova a patru primari cu rezultate deosebite. Despre Câmpina şi Ploieşti nu pot spune că rezultatele au fost foarte bune. Dimpotrivă, ne aşteptam la mai mult.”.

Evident, această situaţie a fost presărată şi cu picanterii, fiind lansat zvonul că la uşa sediului PNL Prahova se schimbă încuietoarea. Că o fi sau nu aşa, episodul reaminteşte ce s-a întâmplat acum doi ani. Problema este cine va păstra cheia pentru viitor.

UPDATE Parlamentarii protestatari organizează în această dimineaţă o conferinţă de presă la sediul PNL Prahova pentru a-şi prezenta punctul de vedere. Vom reveni cu amănunte