Pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă. Aşa pare atitudinea poliţiştilor ploieşteni în ceea ce priveşte campania electorală. Deşi aproapte toţi candidaţii au demarat strângerea de semnături, ba unii chiar au început răspândirea unor publicaţii electorale, poliţiştii par a "avea grijă" doar de anumiţi candidaţi.

Cel puţin aşa putem înţelege dintr-un incident petrecut astăzi în plin centru al Ploieştiului.

Deşi şi Adrian Dobre, candidatul PNL, dar şi Cătălina Bozianu au împărţit materiale electorale în zona Halelor Centrale, poliţiştii nu au sesizat nicio neregulă.

În schimb, candidatul PRU la funcţia de primar al Ploieştiului a fost ridicat, astăzi, de poliţiştii care asigură ordinea publică în zona Halelor Centrale.

 Fabio Cârstea susţine că i-au fost confiscate materialele informative şi listele cu semnături, deşi acţiunea pe care o iniţiase nu depăşise limitele legii. "Astazi, am incercat să demarez o acţiune pentru strângere de semnaturi de sustinere in zona Halelor Centrale.

Pe lângă listele de susţinere, colegii mei aveau materiale informative (nu electorale) format 1/3 A4. La 5 minute dupa demararea actiunii, politia de la circa de care apartine locatia Halelor, a venit să ne legitimeze şi să ne spună că incalcam legea. [...] Ne-am conformat, unde este lege nu e tocmeala, dar tocmai legea lipsea. Cu doar câteva zile in urma, candidatul PNL, Adrian Dobre, exact în locul cu pricina, adica platoul halelor a impartit niste ziare electorale cu tenta denigratoare la adresa unei formatiuni politice. Credeti ca a patit ceva? Va spun eu, nu. El nu se numeste Fabio Carstea [...]", a declarat Fabio Cârstea, candidatul PRU.

Oricum, sursele noastre susţin că acţiunea de astăzi a poliţiştilor ar avea la bază o reclamaţie cel mai probabil a partidelor din zona de dreapta,care vor astfel să pună piedici în campania contracandidaţilor