Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, din nou, procesul în care Klaus Iohannis, primarul Sibiului, este acuzat de incompatibilitate. Noul termen este stabilit pentru 25 noiembrie.

Între timp, Curtea Constituţională a României va valida, cel mai târziu vineri, 21 noiembrie, rezultatul  turului doi al alegerilor prezidenţiale.

Odată validat acest rezultat, Klaus Iohannis devine preşedintele ales al României, iar cel mai probabil dosarele în care este implicat vor fi suspendate (aşa cum s-a întâmplat cu faimosul Dosar Flota al preşedintelui Traian Băsescu).

Magistraţii judecă recursul Agenţiei Naţionale de Integritate la decizia Curţii de Apel Alba Iulia care i-a dat câştig de cauză primarului Sibiului.

Instanţa supremă trebuie să decidă dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe.

Rămâne de văzut, ce soluţie va da Curtea Constituţională, pe data de 9 decembrie 2014, atunci când urmează să se pronunţe dacă articolul din Legea aleşilor locali, pe baza căruia ANI a declarat incompatibili mai bine de un sfert dintre aleşii locali din România, este constituţional sau nu.