Liviu Dragnea a declarat, miercuri seară, întrebat cum va colabora cu preşedintele Klaus Iohannis, odată ce va câştiga şefia PSD, că deschiderea sa este maximă faţă de şeful statului şi faţă de opoziţie, adăugând că Iohannis ar putea încheia războiul din politica românească.

"Din partea mea şi acum şi dacă voi fi ales preşedintele PSD este deschidere maximă atât faţă de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi faţă de opoziţie", a spus preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă are o părere bună sau una rezervată despre preşedintele Iohannis, Dragnea a afirmat că are "o aşteptare" legată de şeful statului.

"Am o aşteptare. Cred că are un potenţial de bună-credinţă, un potenţial de a reuşi să închidă războiul politic în România. Dumnealui decide dacă îl foloseşte sau nu", a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele interimar al PSD a mai afirmat că există deschidere din partea sa şi a PSD pentru a construi un "proiect de ţară serios".

"Din partea mea şi a PSD există această deschidere de a construi un proiect de ţară serios pentru că se poate. Este şi obligatoriu", a spus Liviu Dragnea. "România poate fi condusă coerent dacă cele trei palate au o relaţie instituţională corectă şi efcientă", a adăugat liderul social-democrat.