În timp ce la Bucureşti, vicepremierul Liviu Dragnea păstorea ordonanţa care permite aleşilor libertatea de a migra spre alte formaţiuni politice, la Ploieşti Roberta Anastase şi Mircea Roşca au organizat o conferinţă de presă pentru a se plânge de presiunile la care sunt supuşi aleşii PNL şi PDL.

„Suntem într-o zi neagră pentru democraţia din România. Am avut întâlniri cu aleşii noştri din teritoriu şi ni s-au plâns de  presiunile la care sunt supuşi pentru a trece la partidele din barca puterii. Sunt ameninţaţi că soţiile rămân fără serviciu, că nu vor mai primi finanţări pentru investiţii aflate deja în derulare, că firmele rudelor vor primi vizita diverselor instituţii alea statului”, a declarat deputatul Mircea Roşca, liderul PNL Prahova. El a catalogat drept „nesimţire” termenul de 45 de zile impus de Guvernul Ponta drept perioadă în care aleşii trebuie să îşi clarifice opţiunile

Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova, a ţinut să le reamintească social democraţilor că astfel de presiuni au avut loc şi în 2004, atunci când prevederile privind migraţia politică au intrat în vigoare. „Atunci PDL avea trei primari, PNL cred că vreo 15, iar PSD se lăuda cu peste 80 de edili. Cu toate acestea am câştigat alegerile prezidenţiale atunci, atât la nivel naţional cât şi în Prahova, cu un scor zdrobitor.”, a afirmat Anastase.

Cei doi copreşedinţi ai ACL Prahova au dorit să tragă un semnal de alarmă în legătură cu abuzurile care vor avea loc în perioada următoare.

Mai mult, Roberta Anastase l-a ameninţat pe Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova că îî va face plângere penală la DNA, acuzându-l de dare de mită. „Nu poţi să condiţionezi primarii cu acordarea fondurilor de la CJ. Mircea Cosma nu împarte banii săi de acasă, ci fonduri strânse din impozitele prahovenilor care nu toţi iubesc PSD şi pe Victor Ponta. De altfel, aceasta şi este problema PSD. Oamenii nu vor un preşedinte ca Victor Ponta şi încearcă orice ca să fie siguri de victorie. Din nefericire pentru ei, Klaus Iohannis va fi preşedintele României şi va câştiga alegerile prezidenţiale fără nicio problemă”, a declarat Anastase.

Roşca şi Anastase au refuzat să nominalizeze primarii care se plâng de presiunile PSD, nedorind să le creeze mai multe probleme. Cei doi au spus, în schimb, că sunt şi mulţi primari care au anunţat că vor rămâne de dreapta şi că nu vor accepta niciodată ofertele social democraţilor.