Încă o zi perfectă pentru turiştii care au ales să petreacă minivacanţa de Rusalii la poalele munţilor Bucegi. Vremea foarte frumoasă, cu temperaturi ridicate, i-a îndemnat pe mulţi să pornească în drumeţii iar cel mai aglomerat traseu a fost şi de această data cel care porneşte din staţiunea Buşteni până la Cascada “Urlătoarea”.

Sute de turişti au pornit încă de la primele ore ale dimineţii pe una dintre cele mai accesibile poteci de pe Valea Prahovei. Traseul spre Cascada “Urlătoarea” are ca punct de plecare Telecabina Buşteni iar de la intrarea în pădure se poate ajunge la destinaţie în circa 30 de minute. De această dată, turiştii au făcut ceva mai mult pe drum, mulţi oprindu-se pentru a fotografia panoramele cu staţiunea Buşteni sau Castelul Cantacuzino. Alţii au profitat de tirolienele întâlnite pe drum şi au experimentat senzaţii tari pe cablu, la înălţime. “A fost super, dar am avut senzaţia că o să intru într-un copac, după ce la sosire a dat penste nişte crengi. Adrenalina e la maxim mai ales că-mi tremură picioarele şi acum.”, ne-a povestit Carmen Pop, o turistă din Timişoara.

Traseul marcat cu punct rosu continuă prin pădure iar de curând a fost amenajat cu puncte de odihnă şi panouri cu informaţii despre faună şi flora din Rezervaţia Naturală Bucegi. Odată ajunşi la cascadă, turiştii s-au bucurat de răcoarea curenţilor formati de apă în cădere imortalizând totodată acest moment. Cu toţii spun că au făcut o alegere inspirată într-o zi atât de călduroasă.

“Este splendid, am avut parte de un timp foarte frumos. Ne relaxăm la cascadă şi ne şi răcorim în acelaşi timp. Traseul până la cascadă este unul frumos şi amenajat şi dacă tot am veni până aici, la coborâre o să mergem să servim o ciorbă de burtă şi să comandăm câţiva mici, că după puţină mişcare ni s-a cam făcut foame…”, ne-a spus Cornel Popescu, un turist din Bucureşti.

Cascada “Urlătoarea”, situată la 1.100 de metri altitudine, este vizitată anual de mii de turişti, mai ales în timpul verii atunci când majoritatea caută racoarea zonei. Traseul este accesibil însă în orice anotimp şi nu necesită un echipament pretenţios. Principala cădere de apă măsoară 15 metri iar numele cascadei provine de la zgomotul puternic al apei în cădere dar şi de la vuietul pârâiaşelor formate după ploile torenţiale. Există şi o legendă conform căreia zgomotul puternic este de fapt plânsul unei păstoriţe îndurerate, ce s-a aruncat în gol de pe o stâncă aflată deasupra cascadei.