Deşi nu se aştepta nimeni, creatorul popularului joc Flappy Bird a decis să îşi şteargă jocul din Google Play şi Apple AppStore din motive personale. A avut o creştere glorioasă. După explozie de popularitatea pe iOS şi ulterior pe Android, în momentul în care citiţi acest material, Flappy Bird nu mai poate fi descărcat deoarece, creatorul său l-a scos de toate magazinele virtuale. Devenit în scurt timp după lansare o senzaţie globală, Flappy Bird a fost un joc retro cu multe elemente care ne aduceau aminte de perioada primelor jocuri Super Mario. Creat în jurul unei reţete clasice, prin care trebuie să treceţi de nivel după nivel, jocul creează dependenţă. Cei care l-au experimentat vă pot confirma numărul fabulos de ore petrecute în faţa telefonului.

Popularitatea sa poate fi atestată prin intermediul unei medii de 50.000 de dolari pe zi în încasări pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, fără a oferi prea multe detalii pentru decizia sa, Dong Nguyen a postat ieri pe Twitter că va închide jocul şi îl va şterge din App Store şi Google Play Store. Asigurându-ne că nu este vorba de vreun proces la mijloc sau o achiziţie de către o companie mai mare, aparent, motivaţia sa a gravitat în jurul noţiunii că ,,nu mai face faţă la toate astea.” După ce a expirat termenul de 24 de ore dat de creator, jocul nu a mai fost disponibil.

Deşi Google nu l-a scos încă dintre rezultatele la căutare, un click pe orice link către iTunes sau Google Play vă va transfera la o pagină de eroare. În contextul în care genera o mică avere în fiecare zi, această decizie este una foarte greu de înţeles.