Numărul de telefon a devenit în ultima vreme mult mai mult decât şirul acela de zece cifre cu ajutorul căruia poţi contacta pe cineva.

 

Te-ai gândit vreodată dacă numărul de telefon pe care îl ai ţi-a aparţinut numai ţie? Cel mai probabil, nu.

 

În luna martie 2019, numărul de abonaţi la serviciile de telefonie mobilă a ajuns la peste cinci miliarde. Adică mai mult de două treimi din întreaga populaţie a planetei, potrivit ultimelor informaţii de la GSMA Intelligence, sursă de date, analize şi prognoze legate de telefonia mobilă.

 

Operatorii de telefonie mobilă au dreptul să suspende numerele de telefon nefolosite. Apoi, pot să le realoce, pentru a se asigura că acestea sunt folosite în mod eficient.

 

Perioada de timp dintre dezactivarea unui număr de telefon şi reciclarea acestuia către o altă persoană diferă de la companie la companie. Mai multe companii din Marea Britanie, printre care şi Vodafone, au menţionat că intervalul de timp dintre deconectare şi reatribuire variază. Poate începe de la 90 de zile şi poate ajunge la 12 luni.

 

De ce trebuie să ai grijă când îţi schimbi numărul de telefon

 

Reciclarea unui număr de telefon ia o turnură neaşteptată atunci când ne gândim la cantitatea de aplicaţii (de la Facebook la Google) care îţi cer aceste zece cifre ca modalitate alternativă de conectare sau ca o posibilă metodă de recuperare a parolei.

 

Publicaţia Wired explică simplu toată situaţia: gândeşte-te la username-urile şi parolele tale. Primele sunt cunoscute de toată lumea, aşa oamenii ştiu cine eşti şi te pot identifica. Totuşi, parolele le ţii doar pentru tine, pentru că aşa poţi dovedi că eşti chiar tu. Totuşi, numărul de telefon funcţionează în acelaşi timp ca lacăt şi cheie.

 

Astfel, ai putea avea probleme dacă schimbi numărul de telefon şi uiţi să schimbi setările aplicaţiilor. Cine are control asupra numărului tău, poate obţine control şi asupra conturilor tale.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro