După aproximativ un deceniu în care ne-au stresat pe toţi să ne instalăm Messenger, cei de la Facebook se pare că au revenit asupra deciziei, cel puţin parţial.

 

Printr-o actualizare iminentă adusă aplicaţiei de mobil, Facebook se pare că reduce semnificativ necesitatea instalării Messenger pe smartphone-uri. Pentru context, Messenger a devenit aplicaţie separată în 2011, iar din 2014, aplicaţia principală de la Facebook a eliminat posibilitatea de a-ţi suna prietenii şi cunoştinţele. Practic, de acum 7 ani ai fost efectiv obligat să ai Messenger pe telefon.

 

Facebook schimbă schimbarea

Momentan pe un public limitat, Facebook a început să testeze posibilitatea de a iniţia apeluri audio şi video direct din aplicaţia principală, omonimă. Primele teste au avut loc de luni, la începutul acestei săptămâni.

 

Conform informaţiilor furnizate de un director de la Messenger, iniţiativa este menită să reducă nevoia de a alterna des între aplicaţiile Facebook şi Messenger. La fel ca orice test, nu este clar dacă acesta se va extinde, se va renunţa la el sau vom vedea tot mai multe funcţii din Messenger incluse în aplicaţia de mobil a Facebook. Nu este exclus, dar ar fi ciudat să se întâmple asta.

 

Vizavi de alinierea funcţiilor dintre aplicaţiile din portofoliu, este important de reţinut că Facebook, pe lângă Messenger, deţine Instagram şi WhatsApp, iar în ultimii ani, a strâns destul de mult legăturile între aplicaţii. Mulţi au fost îngrijoraţi că respectiva practică va strica aplicaţii precum WhatsApp şi va duce la migraţia utilizatorilor către alternative.

 

În practică, lucrurile nu au fost chiar atât de rele, dar comunicarea pe marginea schimbărilor s-a desfăşurat atât de defectuos, încât Telegram şi Signal s-au bucurat de o explozie a numărului de utilizatori. Rămâne să vedem dacă şi în ceea ce priveşte iminente actualizări, partea de comunicare va costa scump gigantul lui Mark Zuckerberg. În orice caz, perspectivele sunt interesante în ceea ce priveşte viitorul companiei.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro