Compania Samsung a suspendat complet producţia de smartphone-uri Galaxy Note 7, luni, după ce şi a doua variantă de telefon, care ar fi trebuit să fie sigură, pare predispusă să ia foc, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de agenţia Yonhap, relatează Reuters.

Decizia a venit în cooperare cu autorităţile din China, Statele Unite şi Coreea de Nord, a afirmat o sursă dintr-o companie parteneră a Samsung.

Gigantul sud-coreean nu a comentat informaţiile, precizează News.ro.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Samsung a dat asigurări că peste 1 milion de oameni din întreaga lume folosesc telefoane Galaxy Note 7 cu baterii care nu se supraîncălzesc şi nu iau foc.

Compania sud-coreeană a lansat pe 2 septembrie o rechemare voluntară a cel puţin 2,7 milioane de smartphone-uri Note 7, din cauza bateriilor defecte care pot provoca aprinderea dispozitivelor, o criză extrem de jenantă pentru un producător care se mândreşte cu controlul calităţii.

Samsung a precizat că telefoanele Note 7 vândute începând 1 septembrie, data oficială de lansare, au baterii diferite faţă de cele ale aparatelor rechemate.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, cel puţin un telefon Samsung Galaxy Note 7 cu baterie nouă a luat foc, la bordul unui avion, semn că problema nu a fost remediată.

Rechemarea ar putea costa Samsung o sumă de ordinul miliardelor de dolari şi i-ar putea leza imaginea, potrivit analiştilor.

Digi 24