În primul rând, noile versiuni de WhatsApp includ backup-uri automate ale mesajelor pe Google Drive. Procesul este simplu: vei apăsa pe cele trei puncte verticale din dreapta ecranului, apoi Setări > Conversaţii > Backup conversaţii. Poţi selecta ca backup-ul să se facă fie manual, fie automat. Astfel, de fiecare dată când instalezi aplicaţia, chiar şi pe un alt dispozitiv, vei vedea toate conversaţiile anterioare.

Acest lucru face transferul de mesaje din istoricul tău de pe WhatsApp mult mai uşor.

În cazul în care foloseşti un telefon cu Android mai vechi care nu are încă funcţia de backup pe Google Drive, există şi alte modalităţi prin care poţi recupera vechile mesaje de pe WhatsApp. Pe de-o parte, poţi folosi un card de memorie extern. Astfel, vei face backup-ul pe acesta, după care îl vei introduce în noul telefon, unde îţi vor apărea toate conversaţiile.

Pe de altă parte, poţi conecta telefonul la un PC printr-un cablu USB, după care vei căuta în memoria internă a acestuia folderul WhatsApp/Database: aici se face backup-ul. Vei copia fişierul cu un nume similar cu acesta: mgstore.db.crypt12 (numele este diferit de la dispozitiv la dispozitiv). Îl vei copia pe desktop-ul tău.

Următorul pas este instalarea WhatsApp pe noul dispozitiv, însă nu vei porni aplicaţia încă. Conectează noul telefon la PC şi copiază fişierul menţionat anterior pe dispozitivul pe care vrei să ai toate vechile mesaje de pe WhatsApp. După ce-ţi vei confirma numărul de telefon vei primi o notificare care te va anunţa că a găsit un backup disponibil.