Compania sud-coreeană Samsung a prezentat  la New York, noul smart phone Galaxy Note 8, cu ajutorul căruia speră să reuşească să depăşească criza bateriilor, care a obligat-o să retragă de pe piaţă modelul predecesor, Galaxy Note 7, relatează agenţia EFE.

La un eveniment organizat în clădirea istorică Park Avenue Armory, plină până la refuz, preşedintele Departamentului de comunicaţii mobile al Samsung, DJ Koh, a mulţumit pentru încrederea în dispozitivele companiei, în pofida „decepţiei” provocate de modelul anterior, care a avut nişte probleme „pe care nimeni nu le va uita”.

Galaxy Note 8, cu un ecran de 6,3 inchi şi posibilitatea autentificării prin scanare de iris sau amprentă digitală, a trecut de proba de securitate a bateriilor „în 8 puncte” a Samsung, „cea mai riguroasă din industrie”, a precizat compania într-un comunicat.

Printre elementele de bază ale noului telefon-tabletă, Koh a menţionat îmbunătăţiri în ceea ce priveşte sensibilitatea pixului „Pen”, puterea camerei foto duale, cu stabilizator optic şi capacitatea sa de multitasking, graţie unei memorii RAM de 6GB şi a unui procesor de 10 nm.

Ca şi predecesorii din gama Note, modelul este rezistent la apă şi praf, dispune de caracteristici wireless de încărcare rapidă, şi, pe de altă parte, este compatibil cu dispozitivul DeX, care oferă o experienţă la scris ca şi un PC.

Galaxy Note 8, al cărui preţ nu va depăşi 1.000 de dolari, după cum a precizat Koh pentru CNBC, permite Samsung să lase în urmă problemele cu care s-a confruntat anul trecut, conducerea firmei preconizând că va depăşi la vânzări popularul Note 5.

La puţin timp după lansarea Galaxy Note 7, în august 2016, Samsung a primit reclamaţii în legătură cu bateriile care pot lua foc în timpul încărcării, ceea ce a obligat-o să retragă telefonul de pe piaţă şi, ulterior, să renunţe la fabricarea acestuia, în octombrie.

Toate acestea au generat o pierdere operaţională de circa 4,863 miliarde euro (5,209 miliarde dolari), o fază pe care se pare că Samsung o depăşeşte, deoarece deja a obţinut profit şi încasări record în trimestrul al doilea al acestui an.

Aceste rezultate au poziţionat Samsung drept cea mai rentabilă companie din lume, în perioada menţionată, înaintea Apple, şi Galaxy Note 8 este ultima oportunitate a firmei sud-coreene de a-şi impresiona clienţii înainte ca Apple să prezinte noul său iPhone.

Începând de miercuri, şi operatorii din România au anunţat că preiau de la clienţi precomenzi pentru noul Samsung Galaxy Note 8. Aceştia vin cu o serie de oferte, respectiv clienţii care înregistrează o precomandă vor primi gratuit un Samsung DeX, în limita stocului, dispozitiv ce permite conectarea lui Samsung Galaxy Note 8 la monitor, tastatura şi mouse.

Telefonul poate fi achiziţionat la un preţ de la 259 de euro, împreună cu abonamentul Super Red 89, în cazul Vodafone, respectiv cu un avans de 150 euro pentru un abonament Orange Me 43 şi o rată lunară de 27 euro pe o perioadă de 18 luni.