Compania Facebook a anunţat marţi că va relgementa mai dur caracteristica de live streaming a platformei, chiar înainte de întâlnirea cu liderii mondiali, convocată pentru stabilirea unor căi de diminuare a violenţei online, scrie Reuters.

 

Atacul armat din oraşul Christchurch, din martie, a fost transmis live prin intermediul aplicaţiei de social media. În urma tragediei, liderii mondiali au cerut companiilor de tehnologie să îşi asume o responsabilitate mai mare în lupta împotriva extremismului prezent pe platformele de socializare.

 

Facebook a declarat că va introduce o politică nouă pentru utilizarea opţiunii de live streaming, restricţionând temporar accesul persoanelor care au încălcat anterior regulile cele mai importante ale platformei. Cei care se află la prima abatere vor avea accesul suspendat pentru o anumită perioadă de timp, potrivit declaraţiilor companiei.

 

Prim ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, susţine că schimbarea este legată de o componentă cheie a unei iniţiative împotriva violenţei online, numite "Christchurch Call".

 

"Decizia companiei Facebook de a impune limite opţiunii de live streaming este un prim pas pentru ca aplicaţia să nu mai fie folosită ca un instrument pentru terorism şi arată că iniţiativa Christchurch Call este luată în serios", a afirmat Ardern.

 

 

 

 

Sursa:www.m.hotnews.ro