Microsoft anunţă, într-un articol, utilizatorii sistemului de operare Windows 7 că platforma va rămâne fără suport tehnic începând de mâine.

 

Sistemul de operare, folosit de aproximativ 400 de milioane de utilizatori, nu va mai primi actualizări software începând cu data de 14 ianuarie. Asta înseamnă că utilizatorii care decid dă folosească în continuare Windows 7 sunt mai expuşi la ameninţări informatice. „Poţi folosi în continuare Windows 7, dar, după ce suportul s-a oprit, computerul tău va fi mai vulnerabil la riscuri de securitate şi viruşi. Windows va continua să pornească şi să ruleze, dar nu vei mai primi actualizări software, inclusiv actualizări de securitate, de la Microsoft. Dispozitivele care rulează software care nu mai beneficiază de suport nu sunt protejate”, a transmis compania.

 

Microsoft le recomandă utilizatorilor să achiziţioneze un nou computer personal. Compania nu recomandă un upgrade de la Windows 7 la Windows 10 deoarece este posibil ca anumite drivere şi componente să nu funcţioneze corect. În schimb, utilizatorii ar trebui să instaleze de la zero Windows 10, în cazul în care PC-ul respectiv este capabil să susţină noul sistem de operare.

 

Utilizatorii de Windows 7 pot trece, de asemenea, pe platforme rivale, precum macOS sau iPadOS de la Apple sau Chrome OS de la Google.

 

Windows 7 a fost lansat în 2009 şi a devenit repede un mare succes de piaţă, fiind apreciat de specialişti. În primele şase luni, Microsoft a vândut 100 de milioane de licenţe

 

 

 

 

 

Sursa: www.europafm.ro