Toate informaţii de până acum conduc către concluzia că Galaxy S9 va fi semnificativ mai scump decât modelul de anul trecut.

Zvonurile despre preţurile mari la care va fi comercializat Galaxy S9 circulă deja de mai bine de două luni, însă nivelul de încredere al acestora a crescut brusc în acest moment, odată cu publicarea unei imagini ce pare să facă parte dintr-o viitoare campanie de promovare a celor de la Samsung.

Conform acestei imagini, publicate pe Twitter de Evleaks, una dintre cele mai solide surse de informaţii de interiorul marilor producători de telefoane mobile, preţul de bază pentru Galaxy S9 va fi 841 de euro.

Judecând după pragurile de preţ dintre versiunile flagship-ului din anii anteriori, preţurile pentru versiunile cu mai multă memorie se vor apropia (dacă nu vor şi depăşi) pragul de 1.000 de euro.

Mai mult, Galaxy S9+, versiunea cu sistem foto dual şi ecran mai mare a primului flagship Samsung de anul acesta, va costa începând de la 997 euro şi va depăşi bine 1.000 de euro în cazul versiunilor cu mai mult spaţiu de stocare şi RAM.

Informaţia nu vine neapărat ca o surpriză. Era de aşteptat ca Samsung să urmeze direcţia Apple, care deschis drumul telefoanelor mai scumpe de 1.000 de euro anul trecut, când a lansat iPhone X.

Marea diferenţă este că Apple a venit cu un design nou şi un sistem de recunoaştere facială de asemenea nou, în timp ce Samsung, în afară de cele două camere foto de pe S9+ care nu sunt deloc o noutate în industrie, se pare că va reproduce modelele de anul trecut – de aici şi presupusa lipsă de justificare a creşterii preţului care se va confirma sau nu pre 25 februarie, când va avea loc prezentarea oficială.