O vulnerabilitate a aplicaţiei de mesagerie WhatsApp a făcut posibil un atac cibernetic prin care un software de supraveghere era instalat pe telefoanele mobile ale utilizatorilor, scrie BBC News.

 

Reprezentanţii aplicaţiei WhatsApp, deţinută de Facebook, au declarat că atacul a avut ca ţintă un "număr precis" de utilizatori şi a fost orchestrat de "un actor cibernetic avansat".

 

Atacul a fost iniţiat de o firmă de securitate israeliană, NS Group, potrivit unui raport din Financial Times.

 

WhatsApp a îndemnat luni toţi cei 1.5 miliarde de utilizatori să facă update pentru a fi în siguranţă. Atacul a fost depistat la începtul lunii. Atacatorii au utilizat funcţia de apelare vocală a aplicaţiei pentru a suna victima. Chiar dacă apelul nu era preluat, software-ul de supraveghere ar fi fost instalat, iar potrivit Financial Times, apelul ar fi dispărut la scurt timp din istoricul apelurilor.

 

WhatsApp a declarat pentru BBC că echipa de securitate proprie a fost prima care a descoperit problema, anunţând imediat grupurile pentru drepturile omului, furnizori de servicii de securitate şi Departamentul de Justiţie al SUA.

 

"Atacul poartă toate semnele unei companii private care lucrează cu guverne pentru furnizarea de spyware care preia controlul asupra funcţiilor programului de operare al telefonului mobil", a anunţat compania luni.

 

Nu se ştie încă numărul utilizatorilor afectaţi de acest atac. 

 

 

 

 

Sursa:www.m.hotnews.ro