Samsung va lansa anul acesta un difuzor inteligent ce va avea la bază propriul asistent digital.

Una dintre cele mai dinamice pieţe din zona de tehnologie, cea a difuzoarelor inteligente, este pe cale să devină şi mai aglomerată. Alături de Amazon, Google, Apple şi Microsoft se va alătura şi Samsung.

Conform unui material publicat în The Wall Street Journal, Samsung va lansa propriul difuzor inteligent anul acesta. Proiectul aflat acum în lucru poartă numele de cod Vega, însă nu se ştie dacă acesta va fi folosit şi după lansarea oficială a produsului.

De fapt, nu se cunoaşte nimic altceva despre viitorul speaker smart al coreenilor de la Samsung. Singurul lucru cert este că lansarea acestuia este întârziată chiar de asistentul digital Bixby.

Anunţat în momentul lansării lui Galaxy S8, Bixby este software-ul care trebuie să joace rolul de asistent digital pe toate dispozitivele Samsung, de la smartphone-uri, la difuzoare. Însă, dezvoltarea acestuia decurge greoi.

Problema pare a fi reprezentată de cunoştinţele precare de limbă engleză a le lui Bixby. Engleza este o cerinţă minimă pentru un asistent digital, care ar trebui să înveţe, în timp, cât mai multe limbi.

Spre deosebire de ceilalţi mari producători, care au la dispoziţie o cantitate foarte mare de date pe baza cărora să-şi ”antreneze” asistentul, Samsung nu a reuşit să colecteze atât de multe informaţii pe care să le transmită asistentului său digital.

De aceea, difuzorul inteligent al celor de la Samsung nu va fi lansat până când Bixby nu va avea cunoştinţe cât mai temeinice de limba engleză.