RCS&RDS a anunţat creşterea vitezelor de acces pentru conexiunile 3G de internet mobil în reţeaua Digi Mobil la 21.6Mbps pentru download şi 5.8Mbps upload, în Bucureşti şi alte 24 de oraşe din ţară.

Cel puţin pe hârtie, sporul de viteză anunţat este unul considerabil, ţinând cont de faptul că vitezele la download promise până acum erau de numai 7.2Mbps (banda de 900MHz), sau 14.4Mbps (banda de 2100Mhz), respectiv 384Kbps sau 1.9Mbps la upload.

Creşterea vitezelor de transfer este valabilă atât pentru conexiunile 3G în banda de 2.100 MHz, cât şi în banda de frecvenţă de 900 MHz.

"Creşterea vitezelor la internet în reţeaua Digi Mobil ce permite viteze de descărcare de până la 21,6 Mbps şi de 5,8 Mbps pentru încărcare, va fi disponibilă, în prima etapă, în oraşele Constanţa şi staţiunile de pe litoralul românesc, Iaşi, Galaţi, Brăila, Piteşti, Arad, Drobeta Turnu Severin, Bacău şi Vaslui. În a doua etapă, care se va încheia până la finalul lunii martie, noile viteze vor fi accesibile şi în Bucureşti, Ilfov, Braşov, Cluj, Timişoara, Craiova, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş, Baia Mare, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Hunedoara, Ploieşti, Reşiţa, Slatina şi Târgu Jiu", se arată într-un comunicat al RCS&RDS