Nelipsite din casele românilor, calculatoarele şi laptopurile sunt de diverse modele, dimensiuni, preţuri, având întrebuinţări diferite. Uneori mai scumpe, alteori mai puţin piperate la preţ, laptopurile se dovedesc tot mai utile, mai ales în contextul lucrului de acasă. Totuşi, dacă nu sunt folosite cum trebuie, aceste dispozitive se pot strica mult mai devreme, ceea ce înseamnă bani în plus pentru reparaţie sau chiar o nouă investiţie. Află în continuare care este acel obicei nesănătos care te lasă fără laptop.

 

Greşeala banală care îţi strică laptopul

Ţi-ai achiziţionat recent un laptop sau pur şi simplu eşti interesat de cum ai putea să ai grijă mai bine de cel pe care îl ai deja? Asemenea calculatoarelor şi altor device-uri, laptopurile au şi ele nevoie de o îngrijire corespunzătoare pentru o durată de viaţă mai lungă.

 

Aşadar, dacă vrei să te bucuri de serviciile sale cât mai mult timp, evită această greşeală banală pe care suntem tentaţi să o facem cu toţii, şi anume faptul de a ţine laptopul în priză non-stop.

 

Acest obicei nesănătos face ca bateria laptopului tău să se deterioreze alarmant de repede. Laptopul trebuie ţinut în priză doar până ce bateria s-a încărcat complet, după care se scoate încărcătorul din dispozitiv, întrucât curentul continuu care intră în baterie o va strica.

 

Dacă obişnuieşti să foloseşti laptopul ore în şir, o idee bună ar fi să scoţi de tot bateria din laptop şi să îl ţii în priză cât timp ai nevoie de el. De baterie te poţi folosi doar în momentele în care trebuie să pleci de acasă.

 

Nu mai proceda aşa

Procedând astfel, bateria ta va fi ca nouă şi peste luni sau chiar ani, ajutându-te să lucrezi fără întrerupere o oră sau poate chiar două, în cele mai bune cazuri, atunci când eşti departe de o priză.

 

Mai există şi alte grşeli banale, dar frecvente, care conduc încet (uneori), dar sigur la deteriorarea laptopului tău. Iată câteva dintre ele:

 

  • Ţii laptopul pe suprafeţe care nu îl lasă să respire. În acest caz, aparatul tău se va încinge, întrucât fantele de răcire sunt acoperite, ceea ce dăunează sănătăţii laptopului, existând totodată şi riscul de a se arde anumite componente.
  • Alimentezi laptopul de la o priză defectă.
  • Ridici laptopul ţinând de ecran – obicei care afectează balamalele. Există, de asemenea, riscul ca, în timp, şi imaginea display-ului să se strice şi să apară pixeli morţi.
  • Nu ai niciun program antivirus instalat pe dispozitiv.
  • Pleci cu laptopul aflat într-unul dintre modurile „hibernare“ sau „sleep“. Acestea se recomandă doar când te afli acasă sau la birou, atunci când nu vrei să aştepţi prea mult încărcarea sistemului de operare şi a aplicaţiilor deschise când revii la laptop.
  • Laşi laptopul timp îndelungat în bătaia razelor soarelui.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro