O companie britanică specializată în tehnologia producerii de baterii, Intelligent Energy, a anunţat că a creat prototipul unei baterii pentru un iPhone 6 care poate ţine până la două săptămâni. Potrivit cercetătorilor, tehnologia se bazează pe transformarea hidrogenului şi oxigenului în electricitate, arată techreport.com.

Cercetătorii spun că această baterie se integrează perfect în carcasa telefonului şi au fost făcute doar câteva mici orificii pentru ventilaţie.

Companiile din domeniul tehnologiei caută soluţii pentru a dezvolta baterii cât mai puternice.

Tot în ceea ce priveşte bateriile pentru electronice, un grup de cercetători americani de la Universitatea din Illinois a creat o microbaterie care s-ar putea încărca într-o singură secundă.

„În ultimii ani, electronicele au devenit mai mici. Toate componentele unui computer au devenit mai mici. Dar bateriile au rămas în urmă. Aceasta este microtehnologia care schimbă totul. Pentru prima dată, sursa de energie ar putea fi la nivelul celorlalte componente”, a declarat William King, coordonatorul cercetărilor de la Universitate din Illinois.