Autonomia Samsung Galaxy Note 9 versus cea a iPhone Xs Max e importantă. Sunt cele mai bune telefoane ale momentului şi autonomia e o calitate importantă pentru utilizatori.

 

Indiferent cât de alert este ritmul lansărilor de smartphone-uri dintr-un an, pentru cei mai mulţi amatori de tehnologie, decizia este luată între Apple şi Samsung. În cazul sud coreenilor, vârful de gamă este Galaxy Note 9, în timp ce americanii mizează foarte mult pe recent anunţatul iPhone Xs Max. Pornind de la această premisă, o comparaţie între cele două este cât se poate de importantă.

 

În timp ce producătorii de mobile încearcă să introducă funcţii noi în telefoane, să îmbunătăţească performanţa camerelor sau să micşoreze dimensiunea ramelor, utilizatorii visează la vremea în care îşi încărcau un telefon Nokia o dată pe săptămână, în urmă cu zece ani. Dacă te numeri printre cei care iau în continuare decizia unei achiziţii pe bază de autonomie, s-ar putea să te încânte clipul de mai sus.

 

Spre deosebire de testele de baterie subiective în care două telefoane sunt utilizate într-un regim similar, pe parcursul unei zile, de către o persoană, PhoneBuff a creat un mecanism robotic care simulează un scenariu de utilizare într-un mediu controlat. Respectivul mecanism a fost utilizat pentru cuantificarea eficienţei bateriei de la Galaxy Note 9 şi iPhone Xs Max.

 

Ca referinţă, Note 9 incorporează un acumulator de 4000 mAh, în timp ce iPhone Xs Max foloseşte o baterie de 3174mAh. Deşi Apple face eforturi semnificative pentru a-şi optimiza hardware-ul şi software-ul proprietar din iDevice-uri, era destul de improbabil ca cel mai scump iPhone lansat vreodată să iasă câştigător.

 

Galaxy Note 9 a câştigat testul de baterie realizat în aceleaşi condiţii şi pe iPhone Xs Max. Înfrângerea a fost atât de dureoasă pentru telefonul Apple, încânt Note 9 mai avea 37% la baterie când Xs Max s-a stins. Asta nu înseamnă că nu poţi să stai o zi departe de priză ca utilizator de iPhone, dar posesorii de Samsung Galaxy Note 9 sunt mai privilegiaţi.

 

 

 

Sursa:www.playtech.ro