Apple şi-a actualizat regulamentul magazinului său de aplicaţii, introducând stipulări care interzic în mod expres aplicaţiile care minează monede virtuale.

Aplicaţiile care folosesc dispozitivele Apple pentru a mina monede virtuale au fost interzise pe toate platformele companiei. Noile reguli se aplică pentru iOS, macOS, watchOS şi tvOS.

                                              

Apple a făcut primul pas în această direcţie în urmă cu trei luni, când a eliminat Calendar 2 din magazinul de aplicaţii pentru Mac OS, o aplicaţie care oferea facilităţi premium dacă utilizatorii erau de acord să mineze monede virtuale.

 

La acel moment, Apple şi-a justificat decizia prin încălcarea regulilor care preved că aplicaţiile nu trebuie să consume rapid bateria, să genereze căldură excesivă şi să forţeze fără un motiv întemeiat dispozitivele.

 

Acum, Apple a introdus în regulament o secţiune care se referă în mod special la minarea monedelor virtuale şi care include anumite nuanţări.

 

Astfel, sunt acceptate în continuare portofelele virtuale şi aplicaţiile implicate în ICO-uri atâta vreme cât acestea sunt dezvoltate de firme care au acest obiect de activitate, precum bănci şi alte instituţii financiare recunoscute.

 

De asemenea, este permis schimbul de monede virtuale doar prin intermediul aplicaţiilor dezvoltate de serviciile de schimb. Singura formă de minare permisă este cea realizată fără aportul dispozitivului. Cu alte cuvinte, nu vor fi eliminate aplicaţiile care facilitează minarea online.

 

Aplicaţiile din această categorie nu au voie să ofere utilizatorilor monede virtuale în schimbul anumitor activităţi. După aceste modificări de regulament, va fi interesant de văzut câte aplicaţii vor fi eliminate de Apple pentru minarea în secret a monedelor virtuale. Folosirea dispozitivelor mobile pentru minarea de monede virtuale, nu este o activitate productivă pentru posesorii acestora, din cauza resurselor grafice limitate. În schimb, pentru cei care fură la scară largă aceste resurse fără cunoştinţa utilizatorilor, fiecare contribuţie contează.

 

 

 

 

Sursa: www.profit.ro