Unul dintre fondatorii Google, Larry Page, s-a implicat în proiectul unei maşini zburătoare. Kitty Hawk Flyer este un aparat de zbor electric. „Este sigur, testat şi legal de folosit în Statele Unite ale Americii.

Prima versiune a fost creată în mod special pentru zborul deasupra apei. Nu ai nevoie de licenţă de pilot şi vei învăţa să o controlezi în câteva minute”, spun iniţiatorii proiectului.

Kitty Hawk Flyer foloseşte în mare parte principiile de funcţionare ale unei drone. Însă sunt echipe de cercetare care lucrează la o maşină în adevăratul sens al cuvântului care să zboare.

La salonul auto de la Monaco, o companie slovacă a prezentat prototipul unui vehicul cu un motor hibrid, cu propulsie electrică şi carburant, care ar fi capabil decoleze şi să zboare.

Costă peste 1,2 milioane de euro, însă pentru a conduce o astfel de maşină aveţi nevoie de licenţă de pilot. AeroMobilul are o autonomie terestră de 100 de kilometri, la o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră. Îşi desface aripile şi se transformă într-un avion uşor în trei minute.

După ce decolează, în aer, poate merge cu o viteză de croazieră de 260 de kilometri pe oră şi are o autonomie de 750 de kilometri.

„Din păcate, deocamdată nu este permis de lege să decoleze de pe autostradă, ceea ce ar fi grozav, ca în filme. În lume există numeroase aeroporturi mici sau aerodromuri private pe care le poţi folosi pentru decolare”, spune directorul general al companiei care a dezvoltat AeroMobil, Juraj Vaculik.