Platforma Instagram pregăteşte o serie de instrumente anti-hărţuire pe care utilizatorii săi le-ar putea folosi chiar din următoarele săptămâni, scrie theverge.com.

Potrivit cotidianului The Washington Post, Instagram va permite utilizatorilor să îşi alcătuiască o listă proprie de cuvinte interzise pe care aceştia le consideră ca făcând trimitere la hărţuirea online, ceea ce va opri automat comentariile făcute pe marginea unor fotografii şi care vor conţine acele cuvinte trecute în listă.

Utilizatorii vor avea de asemenea posibilitatea să suspende postarea comentariilor prin care se va răspunde la o fotografie cu o altă fotografie, sau chiar să dezactiveze complet comentariile dacă vor.

Hărţuirea online este o chestiune serioasă la adresa căreia orice reţea de socializare trebuie să adopte măsurile necesare pentru combaterea fenomenului. Pe Instagram, fenomenul nu are amploarea de pe reţeaua Twitter, scrie theverge.com.

Instagram a început deja testarea acestor instrumente, iar într-o primă fază aceste noi funcţionalităţi vor fi puse la dispoziţia conturilor foarte mari, potrivit The Washington Post. Aceste noi funcţionalităţi de filtrare a mesajelor vor urma să fie publice în următoarele săptămâni. În timp ce Instagram admite că toţi utilizatorii vor beneficia de unele versiuni ale funcţiilor de filtrare a comentariilor, la acest moment se analizează dacă toţi utilizatorii reţelei vor beneficia de posibilitatea de întrerupere a postării comentariilor.