Apple Watch este disponibil şi în România la precomandă. Primul magazin online care primeşte comenzi pentru ceasul celor de la Apple este Quickmobile.ro şi costă între 1.849 de lei şi 79.999 de lei. Magazinul online oferă la precomandă 50 de variante ale Apple Watch.

Cel mai ieftin are carcasă de aluminiu, curea sport şi cinci variante de culoare. Cel mai scump, modelul Apple Watch Edition, are o carcasă din aur galben sau roz de 18 carate.

Cei de la Apple care vor începe să livreze ceasurile începând cu data de 24 aprilie în Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Japonia, Germania, Franţa şi Hong Kong, se aşteaptă să-şi epuizeze stocurile în scurt timp.

Ceasurile au apărut deja expuse pentru a fi probate în mai multe magazine din ţările enumerate. De asemenea, potrivit unei note interne pe care a obţinut-o Business Insider, şefii Apple ar fi recomandat celor din magazine să-i ghideze pe clienţi şi către comenzile online, pentru a nu mai sta uneori chiar şi cu zilele la cozi pentru a cumpăra un nou produs.

„Apple Watch este cel mai avansat ceas creat vreodată, un mijloc revoluţionar de conectare cu ceilalţi. Este incredibil de precis, are o interfaţă tradiţională şi una digitală, plină de detalii. Sau o faţă simplă, elegantă, fără nicio cifră. Una care exprimă timpul într-un fel nemaîntâlnit sau una pur si simplu amuzantă”, a declarat şeful Apple, Tim Cook, în timp ce pe ecran era surprins Mickey Mouse.

Apple Watch concurează cu alte ceasuri inteligente lansate înainte de companii precum LG, Sony sau Samsung. Mai mult, sunt analişti care cred că ceasurile celor de la Apple s-ar putea să nu se bucure de succesul pe care îl aşteaptă compania, spunând că acest nou gadget nu vine cu ceva revoluţionar faţă de celalte ceasuri existente pe piaţă. Rămâne de văzut, mai ales că vorbim despre una dintre cele mai puternice maşinării de marketing din lume, maşinărie pe care a creat-o Steve Jobs şi acum merge singură.