Samsung Galaxy S6 urmează să fie lansat pe 1 martie, potrivit invitaţiei pe care a trimis-o compania presei. Ca de obicei în industria tehnologiei, nu sunt date detalii legate de cum va arăta smartphone-ul şi ce dotări tehnice va avea.

Potrivit gizmodo.com, pe internet au apărut câteva fotografii cu o carcasă a noului Galaxy S6 şi se pare că noul smartphone al celor de la Samsung ar urma să aibă o carcasă de aluminiu. Ca de obicei, coreenii ţin detaliile noul smartphone secrete şi încă nu au anunţat niciun detaliu şi nu au confirmat sau infirmat vreo informaţie care circulă pe internet.

Potrivit unor informaţii care au circulat pe site-uri de specialitate, deocamdată neconfirmate de oficialii Samsung, Galaxy S6 ar putea avea aproximativ acelaşi design. E posibil ca spatele să nu mai fie din plastic, ci metalic, cel mai probabil din aluminiu.

De asemenea, Samsung Galaxy S6 ar putea fi echipat cu un procesor Snapdragon 810, memoria RAM va fi de 3GB şi o capacitate de stocare de 32GB.

Samsung Galaxy S6 va veni şi cu noul modul LTE Cat. 9/10, care poate oferi o viteză de download de până la 300 Mbps.

Ecranul noului Samsung Galaxy S6 va fi un QHD Super Amoled de 5,5 inci. Camera va fi de 16 MP sau de 20 MP. Ca şi în cazule celorlalte modele Galaxy, S6 va rula cu sistemul de operare Android.

În luna noiembrie a anului trecut, jurnaliştii de la The Wall Street Journal prezentau un raport din care reieşea că modelul Galaxy S5 a generat în primele 3 luni de la lansare vânzări de 12 milioane de unităţi, cu patru milioane mai puţin decât modelul S4.

Samsung ar fi obţinut la nivel global vânzări cu 40% mai mici decât estimările care au fost făcute înainte. trebuie specificat şi faptul că vânzările Samsung au scăzut cu 50% în China, acolo unde piaţa locală de smartphone-uri e în mare creştere.

Noul Samsung Galaxy S6 ar avea acum rolul să revitalizeze vânzările companiei sud-coreene în ceea ce priveşte smartphone-urile de top.