Sportul se încăpăţânează să scoată la iveală momente aparte. A fost un astfel de moment aseară, la Valencia. Echipa liliecilor a reuşit o calificare incredibilă în semifinalele Europa League, după ce pierduse manşa tur, la Basel, cu scorul de 3-0. Spaniolii nu au abandonat lupta, au crezut cu adevărat în şansa lor, au luptat cu  o determinare fantastică. Au reuşit să înscrie de trei ori fără să primească niciun gol, au împins meciul în prelungiri şi au câştigat cu 5-0, intrând în istorie cu acest rezultat.

Exemplul Valenciei de aseară trebuie urmat. E un truism faptul că nicio echipă românească nu ar fi făcut aşa ceva vreodată! Şi nici nu va face din moment ce este prizoniera unei mentalităţi de doi bani. Niciun meci nu e pierdut dinainte, nicio cauză nu e pierdută atât timp cât mai ai o şansă.

Important este, în primul rând, să crezi în ea. Şi, uneori, pentru îndrăzneală, eşti şi răsplătit!

Dacă antrenorul Valenciei ar fi spus că adversarul este foarte puternic, dacă ar fi spus că are probleme de lot, dacă ar fi spus că e foarte greu să întoarcă scorul şi că ar fi bună şi o victorie de palmares, nu ar fi existat minunea de aseară! Iar, la noi, unii antrenori exact asta fac! Scot în evidenţă dificultatea meciului, în loc să evidenţieze atuurile pe care le au echipele lor. Sună cunoscut?