Forţa mentală a jucătorilor Petrolului a fost reliefată, din nou, şi la meciul cu Astra. A fost pentru a şasea oară în această ediţie de campionat când Petrolul a fost condusă pe tabela de marcaj, dar nu a pierdut. Este genul de statistică uitată de mulţi, dar care arată faptul că formaţia lupilor galbeni are jucători care cred până la capăt în şasa lor. De remarcat este faptul că patru dintre cele şase meciuri în care Petrolul a revenit după ce a fost condusă s-au disputat în deplasare, pe terenul echipelor Oţelul Galaţi, Dinamo, FC Vaslui şi Steaua. Mai mult, în cinci dintre cele şase reveniri ale Petrolului, golurile care au adus puncte au fost marcate în ultimul sfert de oră, ceea ce denotă şi o foarte bună pregătire fizică.

Prima poziţie în acest clasament este împărţită de Petrolul cu Pandurii Târgu Jiu, formaţia gorjeană având şi ea şase meciuri în care a revenit. Dar, Petrolul are avantaj faţă de olteni la capitolul meciurilor în care a deschis scorul. Ei bine, Petrolul are în tot campionatul un singur meci în care a deschis scorul şi nu a obţinut victoria. Este vorba despre partida din turul campionatului, disputată pe Ilie Oană, împotriva Ceahlăului. În rest, de fiecare dată când a deschis scorul, Petrolul a câştigat!

Interesantă este şi statistica pentru prima repriză. Petrolul nu avea până la meciul cu Astra, nicio partidă pe Ilie Oană în care să fie condusă la pauză, în această ediţie de campionat. Ultima dată când Petrolul fusese condusă la pauză, pe teren propriu, a fost pe 29 mai 2013, la meciul cu Gaz Metan Mediaş, din ultima etapă a sezonului trecut.

La toate acestea se adaugă şi revenirea spectaculoasă pe care Petrolul a avut-o în Cupa României, împotriva lui FC Vaslui, atunci când ploieştenii au fost conduşi de două ori, dar s-au calificat în prelungiri.

Sunt elemente care arată fără putinţă de tăgadă faptul că Petrolul este un grup caracterizat de o forţă de regenerare remarcabilă şi că nu e întâmplător faptul că echipa ploieşteană are doar o înfrângere în 23 de partide jucate în campionat.