După doi ani în care a antrenat în Qatar, la echipa El Jaish, Răzvan Lucescu a ales să revină în România, la Petrolul. Rămas fără angajament de aproximativ două săptămâni şi fără variante arabe imediate, Răzvan Lucescu va fi prezentat oficial, la Ploieşti.

Într-o intervenţie la sport.ro, Daniel Capră, preşedintele clubului Petrolul, a declarat că alegerea lui Răzvan Lucescu a fost facută după ce s-a consultat cu fostul antrenor, Cosmin Contra, acesta recomandându-l pe Lucescu.

Interesant este că atât plecarea lui Contra, cât şi numirea noului antrenor vor avea loc în mai puţin de 48 de ore de la ultimul meci desfăşurat de Petrolul, la Piatra Neamţ, când nimic nu anunţa tsunamiul care a lovit echipa ploiesteană, aceasta văzându-se pusă în situaţia de a-şi schimba din mers concepţia de joc şi, posibil, lotul de jucători.

Plecarea lui Contra va însemna, mai mult decât probabil, şi o subţiere dramatică a lotului petrolist, toţi jucătorii veniţi pe filiera spaniolă sosind la Ploieşti din dorinţa de a lucra cu antrenorul Contra. Rămâne de văzut dacă aceştia vor accepta să continue colaborarea cu echipa ploieşteană, mai ales în condiţiile în care managementul echipei este recunoscut pentru dorinţa acerbă de a transfera jucători la cluburile care plătesc aceste transferuri. Îl vor urma Juan Albin, Pablo De Lucas sau Walter Fernandez pe Contra, la Getafe, în dorinţa românului de a salva echipa spaniolă de la dezastru ? Dar Guilherme şi Alcenat?  Vom vedea.