Iker Casillas, 37 de ani, a suferit un infarct la antrenamentul de astăzi al echipei FC Porto. E internat, iar starea sa este stabilă.

FC Porto a emis un comunicat oficial despre starea lui Casillas la ora locală 16:00 (două ore mai târziu la Bucureşti):

Iker Casillas a suferit un infarct miocardic acut în timpul antrenamentului de dimineaţă, ce a avut loc la baza de la Olival.

Şedinţa de pregătire a fost întreruptă rapid, pentru ca portarul să primească îngrijiri medicale. Acum este internat la Spitalul CUF din Porto. Casillas este bine, stabil şi s-a rezolvat problema cardiacă”.

Conform primelor informaţii, portarul nu şi-a pierdut cunoştinţa şi a dus infarctul „pe picioare”. În prealabil, el se simţise rău la antrenamentul de azi al lui Porto.

Doctorii i-au montat fostului portar al lui Real Madrid un cateter, care ajută la lărgirea diametrului interior al vaselor de sânge pentru a facilita o cât mai bună circulaţie.

Cu doar 40 de minute înainte de apariţia ştirii, FC Porto postase pe contul de Twitter o fotografie cu Iker la antrenament:

Iker Casillas a evoluat de-a lungul carierei doar la Real Madrid şi FC Porto. E o adevărată legendă în fotbalul spaniol şi a prins 167 de meciuri în tricoul naţionalei Spaniei, cu care a câştigat două Campionate Europene, în 2008 şi 2012, şi un Campionat Mondial, în 2010.