Acesta pare a fi, cu adevărat, sezonul în care Toto Tamuz să facă istorie în tricoul Petrolului. Atacantul lupilor este într-o formă sportivă foarte bună şi are deja 9 goluri marcate în campionat. Doar unul dintre acestea a fost reuşit din penalty, în meciul cu Viitorul. În rest, goluri din acţiune, spectaculoase, de atacant central veritabil. Spre deosebire de Keşeru, de la Steaua, care are 11 goluri marcate, dar şase într-un singur joc, Tamuz a marcat în mai multe meciuri pentru Petrolul. Are, deja, trei duble în acest sezon, cu Botoşani şi cu Steaua – acasă, dar şi cu Poli Iaşi, în deplasare. Mai mult, la capitolul eficienţă, Tamuz este chiar primul în ierarhia marcatorilor, el reuşind cele 9 goluri de până acum în doar 9 meciuri pe care le-a jucat în 11 etape, având o medie de un gol marcat pe meci. Impresionant!

Tamuz a ajutat Petrolul şi cu două pase de gol, în campionat şi, foarte important, a marcat în poarta fiecărui adversar pe care Petrolul l-a întâlnit în Europa League. A înscris golul de 2-0 în meciul cu Flamurtari, de pe Ilie Oană, a punctat şi la Plzen, în victoria Petrolului cu 4-1, dar şi cu Dinamo Zagreb, când a marcat singurul gol al Petrolului în meciul de pe Ilie Oană.

Dacă va fi serios în continuare şi va fi ferit de accidentări, Tamuz are toate şansele să devină golgheterul Ligii I în acest sezon. Aşa că nu este deloc întâmplător faptul că, de la venirea la echipa ploieşteană, cota lui de piaţă aproape s-a dublat. Când a ajuns la Petrolul, Tamuz avea o cotă de piaţă de 1.000.000 de euro, pentru ca, acum, aceasta să fie de 1.700.000 de euro! Creşterea este semnificativă, mai ales dacă ţinem cont de faptul că Tamuz a fost cooptat în lotul lupilor în luna februarie a acestui an!