Se pare că SPFL Ploieşti nu este singurul creditor care solicită trecerea SC FC PETROLUL S.A. la faliment. Dacă SPFL a făcut-o până acum în mod clar şi alţi creditori urmează să formuleze astfel de cereri. Nu în cadrul Comitetului creditorilor ci direct în faţa instanţei, judecătorul sindic fiind în măsură să ia act în mod direct de aceste cereri şi să dispună trecerea la faliment.

Surse din cadrul SGU Ploieşti au arătat că la termenul din 8 decembrie 2015 care va avea loc la Tribunalul Prahova şi acest creditor va cere trecerea SC FC PETROLUL S.A. în faliment. „In afara pierderilor înregistrate de societatea noastră ca urmare a admiterii a doar 10% din datoria faţă de noi la masa credală, la această oră avem alte pierderi datorate neplăţii datoriilor curente de către clubul Petrolul. Această situaţie nu mai poate continua, iar pe data de 8 decembrie suntem obligati sa formulam cererea de trecere la faliment,” a precizat sursa.

Referitor la ANAF, cel mai puternic creditor şi cu creanţa cea mai mare, acesta a somat SC FC PETROLUL S.A. să işi achite atât debitele restante conform planului de reorganizare cât şi cele curente, acumulate după intrarea în insolvenţă, somaţia fiscului fiind ultimativă. Interesant este faptul că ANAF nu a votat raportul administratorului judiciar prin care se constată indeplinirea de către club a obligaţiilor asumate, nefiind de acord cu acesta. Acest lucru crează certitudinea că in caz de neplată în termenul acordat şi ANAF va formula cererea de trecere la faliment.