Cutremur în boxul mondial! Boxerul britanic Tyson Fury este noul campion mondial la categoria grea, în versiunile WBA, IBF şi WBO!  Neînvins de 11 ani şi 7 luni, Wladimir Klitschko a fost bătut de Tyson Fury. E o decizie a arbitrilor care a şocat pe toată lumea. Britanicul Tyson Fury  l-a învins la puncte pe Klitschko. A fost 115-112, 115-112, 116-111 pentru britanic, care a fost şi penalizat cu un punct, în runda 11. Meciul s-a disputat la Dusseldorf, în Germania.

Klitschko şi-a pus în joc toate cele 4 centuri pe care le deţinea - IBF, WBO, WBA şi IBO. Ucraineanul avea un record de 64 de victorii - dintre care 53 obţinute înainte de limită - şi doar 3 înfrângeri.

Şi palmaresul englezului era unul impresionant- Fury a câştigat toate cele 24 de meciuri disputate la profesionişti, 18 dintre ele prin KO.

Ultimul său adversar a fost românul Cristian Ciocan, pe care l-a învins prin KO tehnic, în runda a 8-a a meciului de pe 28 februarie 2015, care a contat pentru titlul mondial WBO International la categoria grea şi care a desemnat challenger-ul oficial pentru centura WBO, deţinută de Klitschko. Ucraineanul a ales, însă, să îşi pună în joc şi celelalte titluri.