“Dinamo jucase cu FC Barcelona, Steaua nu a putut, iar răspunsul Petrolului a fost “nu”. În aceste condiţii am apelat la Astra Giurgiu unde am găsit, imediat, deschidere", a declarat Adrian Thiess, cel care se ocupă de toate detaliile organizării meciului, la Sport Total FM.

Dacă aşa au stat lucrurile, şi cred că organizatorul nu ar fi inventat asta, mi se pare un lucru foarte curios. Adică omul care a adus Barcelona pentru un amical cu Dinamo putea să perfecteze o partidă amicală Real- Petrolul, în care spaniolii să vină cu 8 dintre vedete, aşa cum a făcut şi Barca, dar oficialii Petrolului nu au vrut? Este nu doar curios, ci şi deranjant. Sunt convins că au existat argumente pentru care s-a luat această decizie, dar, din punctul meu de vedere, nu s-a ţinut cont de cel mai important dintre ele. Acela că suporterii Petrolului ar fi vrut să vadă un astfel de meci, că, vorba aia, nu joacă an de an Petrolul cu Real Madrid. Sunt convins că ar fi fost costuri foarte mari, dar, pentru suporteri, mai şi dai bani, nu doar să iei! Plus că, la  drept vorbind, Dinamo, care nu are banii Petrolului, nu a intrat în faliment pentru că a jucat cu Barcelona, ba dimpotrivă. În urma unui astfel de meci ai de câştigat în primul rând ca imagine, dar şi financiar. E drept, însă, că pentru a juca un astfel de meci trebuie întâi să dai, apoi să vezi ce iei. Dar e genul de meci pentru care merită să dai. Dacă nu pentru club, măcar pentru suporteri.

Dacă domnul Capră a avut această propunere pe masă şi a refuzat-o înseamnă că nu s-a gândit deloc şi la fani, domnia sa privind administrarea clubului ca pe o afacere şi atât! Repet, dacă a avut o astfel de propunere, deşi îmi e greu, chiar foarte greu, să cred că omul care a perfectat amicalul dintre Astra şi Real Madrid pentru data de 14 august ar minţi în acest caz. Nu de alta, dar şi pentru el ar fi fost mai de impact un meci Petrolul – Real, decât Astra – Real!