Faultul criminal comis de Şeroni asupra lui Bancu, în meciul dintre CSU Craiova şi FC Viitorul nu pune doar problema pericolului la care sunt expuşi jucătorii, uneori chiar cu bună ştiinţă.
Un aspect foarte important îl reprezintă felul în care cluburile de fotbal din România se ocupă de jucătorii care suferă astfel de accidentări. Au fost destule cazuri, la ligile inferioare în special, în care fotbaliştii sunt lăsaţi să-şi poarte singuri de grijă.
La Petrolul este, însă, o situaţie fericită. Anvergura clubului, dar şi demersurile efectuate în acest sens, le asigură jucătorilor petrolişti un tratament de cea mai bună calitate la una dintre clinicile renumite de medicină sportivă în Europa. Contractul cu Acibadem include servicii medicale gratuite pentru toţi jucătorii din lot, în cazul în care aceştia ar suferi accidentări grave. Mai mult decât atât, în cazul în care este solicitată, clinica asigură inclusiv consultanţă, pentru accidentări care nu necesită intervenţii chirurgicale sau pentru recuperare, dacă nu este necesar ca jucătorul să ajungă la clinica din Turcia.
Înainte de semnarea contractului cu Acibadem, Petrolul s-a confruntat cu o problemă asemănătoare celei în care se află CSU Craiova acum.
Laurenţiu Marinescu a suferit o ruptură de ligamente încrucişate, o accidentare nu atât de şocantă ca a lui Bancu, dar mult, mult mai dificil de vindecat. Marinescu a beneficiat de servicii medicale în Spania, a fost operat de două ori şi a făcut recuperarea la Sevilla, într-una dintre cele mai bune facilităţi din Europa. Costul total a ajuns la aproximativ 20.000 de euro, bani plătiţi de club. În toată perioada în care Marinescu a fost indisponibil, a încasat contractul în întregime. În plus, oficialii clubului i-au propus prelungirea înţelegerii.
Cam asta înseamnă să ai grijă de un jucător, ceea ce contează enorm. Iată ce a declarat Cosmin Băcilă, fotbalistul căruia Florin Gardoş i-a făcut fractură dublă de tibie şi peroneu în meciul dintre Pandurii şi Steaua, din septembrie 2011.
"Este foarte important să aibă aproape familia, pe cei dragi. Dacă eşti al nimănui, fără cei de la club, fără apropiaţi, e foarte greu. Dacă nu o să îl ajute cineva, e pa! La revedere! Eu am stat patru zile fără să mă operez, era doctorul plecat în concediu parcă. Plus că se certau care să mă opereze, ba Steaua, ba Pandurii. La TV se fac multe, dar în realitate nu e chiar aşa. După ce m-am accidentat au fost mulţi care nu mă mai cunoşteau", a spus fotbalistul pentru Prosport.
Foto: prosport.ro