Premierul Florin Cîţu a spus azi, în cadrul unei conferinţe de presă, care vor fi şi suporterii care vor putea intra în tribune.

 

Doar spectatorii vaccinaţi vor putea intra pe Arena Naţională

 

”Avem certificat de vaccinare şi în România. Vom face Campionatul European în România pentru persoane vaccinate, deci deja există aceste lucruri.

 

Am spus de la început şi am avut discuţia cu organizatorii de evenimente – la Cluj, ştiţi foarte bine, m-am întâlnit cu organizatorii celor mai mari evenimente, la Bucureşti, avem Summerwell la Bucureşti, şi toţi au fost de acord că vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate”, a declarat premierul Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

 

EURO 2020 la Bucureşti | Planul de acces al spectatorilor pe Arena Naţională

 

Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la Bucureşti şi Federaţia Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporţie de 25% din capacitatea Arenei Naţionale – locul unde vor fi găzduite cele 4 meciuri atribuite. Pilonii pe care s-a construit acest scenariu sunt:

 

1. Fiecare spectator va fi testat şi/sau verificat în ziua meciului.

2. UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la Bucureşti, pe care îl susţine şi la care contribuie financiar.

3. Suporterii străini care şi-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceştia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României.

4. Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public şi de importanţă naţională” prin HG 1093/2013.

În această formă şi cu aceste argumente, planul de acces al publicului în proporţie de 25% este deja avizat de UEFA, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi a întrunit consensul Comitetului Interministerial EURO 2020, la şedinţa din 3 martie 2021.

 

“Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de ţara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât şi uman şi logistic. Avem şansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură şi de a demonstra că ne putem onora obligaţiile la cele mai înalte standarde de organizare şi siguranţă sanitară.

 

Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toţi, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaştere a capacităţii noastre în acest sens, deci de mândrie naţională”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Tineretului şi Sportului.

 

EURO 2020 la Bucureşti | Ce meciuri se joacă pe Arena Naţională

 

România a primit organizarea a 4 meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală.

 

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

 

Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile:

 

  • Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00)
  • Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00)
  • Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00)

În afara meciurilor din Grupa C, tot Bucureştiul va găzdui şi o optime de finală pe care o vor disputa câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

 

 

 

Sursa: www.digisport.ro