În spatele Petrolului Ploieşti, echipă care luptă pentru titlul de campioană, se află mai mulţi “lupi”, care nu se văd, dar a căror muncă este esenţială pentru viaţa formaţiei. Cât de important este ceea ce face fiecare dintre oamenii din spate, care sunt trăirile fiecăruia dintre ei şi care sunt particularităţile muncii prestate de aceşti oameni, aflaţi în cele ce urmează.  Astăzi, scoatem în evidenţă munca lui Vasile Constantin, omul care are grijă de gazonul de pe Ilie Oană.

O echipă bună, care mizează pe jocul de pase, cu jucători care sunt priteni cu mingea, va avea nevoie întotdeauna de un gazon de calitate. Unul pe care mingea să nu ţopăie şi unul din care brazdele să nu sară ca popcornul. Petrolul are o astfel de echipă, iar Contra este antrenorul care ţine foarte mult la calitatea terenurilor pe care joacă sau se antrenează echipa. Tocmai de aceea, munca lui Vasile Constantin, Sile, aşa cum ăl ştiu amicii, este esenţială. Are 48 de ani şi de 14 ani are grijă de gazonul de pe Ilie Oană.  Chiar dacă stadionul nu a arătat mereu bine, gazonul a atras doar cuvinte de laudă.

“Obiectivul meu e simplu, oarecum! Nu e bun gazonul, plec acasă! Uite că deocamdată nu am plecat!”, ne spune Sile, de la volanul maşinuţei de tuns gazonul. Apoi continuă: “Nu poţi avea un program fix în meseria asta. Gazonul trebuie fertilizat, udat, tuns, îngrijit. Nu merge că e cald sau e frig, că e sărbătoare sau nu! Îţi baţi joc de el, îşi bate şi el joc de tine. Uite, acum, iarna, noi avem instalaţia de încălzire a terenului pornită în permanenţă. Nu poţi să dai cu ţârâita. Costă, dar e necesar. Dacă temperatura scade sub 10 grade nu mai germinează şi trebuie ţinut cont de asta. Dacă nu, îl pierdem”, ne explică Sile, cu pasiunea omului care face ceea ce ştie, dar şi ştie ce face!

Munca lui a fost remarcată şi de alţii, el fiind ispitit, în trecut, de Borcea, de la Dinamo, dar şi de Steaua, pentru a avea grijă de terenurile din Ştefan cel Mare şi din Ghencea. A refuzat, pentru că, la Petrolul, şi omul care are grijă de gazon simte spiritul culorilor galben – albastre. Când veniţi la meciurile Petrolului, pe Ilie Oană, şi vedeţi gazonul impecabil, să ştiţi că Sile este “vinovat”.