Chiar dacă la primul meci oficial disputat de Petrolul pe teren propriu în acest an terenul s-a prezentat în condiţii bune, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti continuă, în această perioadă, să facă eforturi pentru a îmbunătăţi calitatea gazonului de pe stadionul „Ilie Oană”. Zilele trecute, s-a semnat un contract cu „Gama Verde”, o firmă specializată în efectuarea lucrărilor de întreţinere a gazoanelor tip sport şi, de astăzi, au început primele operaţiuni menite să aducă suprafaţa de joc la standarde mai bune.

„După acele lucrări de întreţinere pe care le-am efectuat noi pentru ca terenul să fie în condiţii bune la primul meci, ieri s-a semnat contractul cu o firmă specializată, iar astăzi s-au demarat lucrările. Ieri, au fost aduşi 56 de metri cubi de nisip special granulat şi astăzi s-a început cu aplicarea unui îngrăşământ cu control în timp, mai exact trei tipuri de îngrăşământ care se va dizolva în timp. După această operaţie va urma un tratament contra dăunătorilor, apoi carotarea gazonului şi însămânţarea, pentru ca, la final, să se facă încă un tratament contra bacteriilor”, a spus administratorului stadionului, Constantin Arsene.

Momentul ales pentru efectuarea acestor lucrări a ţinut cont şi de scurta pauză oferită de programul Petrolului, care va disputa următorul meci pe teren propriu peste două săptămâni, pe 12 martie.

„Aşa cum am promis în momentul în care stadionul a trecut în administrarea CSM Ploieşti, facem eforturi pentru ca suprafaţa de joc să se prezinte în cele mai bune condiţii. S-a văzut la primul meci o îmbunătăţire, iar acum, după aceste lucrări făcute de o firmă specializată, cred că terenul va arăta şi mai bine la următorul meci. Avem parte de susţinerea Consiliului Local şi a domnul viceprimar cu atribuţii de primar, Cristian Ganea - care arată din nou, cu acest prilej, că apreciază sportul -, pentru a face tot posibilul ca stadionul să fie la standardele impuse de UEFA. Aşa cum am promis din momentul în care s-a pus problema ca stadionul să treacă în administrarea noastră, facem tot posibilul să asigurăm condiţii optime şi avem deschidere totală faţă de echipa fanion a judeţului, Petrolul Ploieşti. Sunt un om al faptelor, nu al vorbelor, iar ceea ce se întâmplă acum la stadionul Ilie Oană confirmă acest lucru”, a spus directorul CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu.