Spiritele s-au încins la finalul meciului dintre Petrolul şi Farul, desfăşurat astăzi, la Ploieşti, pe stadionul ”Ilie Oană”, şi încheiat la egalitate scor 0-0, în etapa a 23-a a Ligii 2. Oficialii şi jucătorii celor două echipe s-au îmbrâncit şi şi-au adresat injurii pe tunelul care ducea la cele două vestiare, scrie liga2.prosport.ro

Jocul practicat de Farul în meciul cu Petrolul, unul bazat doar pe apărarea rezultatului de 0-0 şi în care atacul a fost total ignorat, şi neputinţa gazdelor de a desface defensiva advers şi a marcat, într-un moment în care nu-şi mai dorea încă un pas greşit pe teren propriu în acest sezon, a dus la nemulţumiri din partea gazdelor şi la reproşuri făcute oaspeţilor imediat după fluierul de final al arbitrului central Szabolcs Kovacs.

Se pare că totul a pornit de la gesturile făcute către publicul de la Tribuna I de către mijlocaşul farist Alexandru Stoica, cu un trecut meteorit pe la Petrolul. Puţin a durat pentru ca acesta să fie tras la socoteală pe tunel, iar de acolo până la reproşuri, injurii şi la îmbrânceli pe tunelul către vestiare a durat puţin.

Szabolcs Kovacs, Ianis Zicu şi Octavian Grigore (vicepreşedinte Petrolul) au intervenit pentru a calma spiritele. Incidentul s-a terminat după circa un minut, jucătorii Farului fiind trimişi la vestiar de căpitanul Vlad Muţiu, dar mai ales de fundaşul Viorel Lică.

”Am încercat să calmez spiritele pe cât posibil. E normal să existe frustrare la cei de la Petrolul, pentru că ei sunt cei care au pierdut în această partidă. Ar trebui să fim mult mai educaţi şi cu bun simţ, să înţeleagă toţi jucătorii că de la cei care conduc şi de la cei mai mari pleacă respectul şi bucuria de a juca fotbal”, a spus Ianis Zicu pentru TelekomSport.

Petrolul şi Farul au terminat la egalitate, scor 0-0, meciul de la Ploieşti, aşa cum o făcuseră şi în tur, la Constanţa. Petrolul e, momentan, pe locul 5, cu 35 de puncte, iar Farul e pe poziţia a 8-a, cu 33 de puncte. Locurile promovabile rămân departe de ambele echipe.