La conferinţa de presă, în care au fost pre­zentaţi cei şapte jucători pe care FC Argeş i-a adus în această vară, a fost prezent şi Dragoş Şerban, directorul executiv al grupării din Trivale. Oficia­lul piteştean a vorbit des­pre problemele adminis­trative ale clubului şi a adus lămuriri în privinţa dreptului de promovare în Liga 1. Şerban vorbeşte despre discuţiile purtate de club cu oa­menii de afaceri pentru preluarea echipei, relaţia cu suporterii şi activitatea Centrului de Copii şi Ju­niori.

Dragoş Şerban a precizat că obiectivul echipei FC Argeş în noul sezon este clasarea în primele trei locuri ale clasamentului. Oficialul argeşean a spus că se poartă discuţii pentru aducerea şi altor jucători de valoare pentru întărirea lotului pentru a se putea îndeplini acest obiectiv.

Conducătorul argeşean a precizat că doar un investitor privat poate schimba forma de organizare prin preluarea echipei.

„După cum am mai informat, clubul nostru a făcut demersuri la FRF pentru a modifica şi completa Regulamentul de Organizare al Activităţii Fotbalistice pentru a putea valorifica eventualul drept de promovare în Liga 1. În acest moment, regulamentul nu prevede posibilibilitatea de trecere din drept public în drept privat fără a fi sancţionaţi. În 2015, s-a completat ROAF-ul cu un articol în care se spune că un club privat poate cesiona dreptul de participare în competiţie unui club de drept public. În sensul invers, deocamdată, nu există această prevedere. Clubul nostru a făcut iarna trecută un memoriu către FRF, prin care a cerut să se completeze acest regulament cu un articol prin care să fie permisă „Cesiunea dreptului de participare în competiţii a unui club de drept public către o structură sportivă constituită cu scopul de a continua activitatea de fotbal profesionist“. În Comitetul Executiv al FRF se va lua în discuţie exact ceea ce am cerut noi astă-iarnă. La acel moment, am primit asigurări că se va întâmpla acest lucru, dar ni s-a spus că din punct de vedere juridic, este complicat, şi se vor căuta soluţiile cele mai bune. Se pare că s-a ajuns la un punct în care se va putea modifica şi în timpul campionatului această structură juridică pentru că nu este normal doar în acea lună, până la începerea noului sezon competiţional. S-a tot vehiculat că FC Argeş nu a făcut nimic pentru a schimba situaţia juridică. Ceea ce vreau să punctez este că noi, cei din conducerea clubului, nu putem constitui o structură privată fără a intra sub incidenţa legilor penale din România. Noi, fiind funcţionari publici, nu avem voie să deţinem o societate privată, chiar dacă este ONG, SRL, SA, etc. Repet, nu conducerea clubului constituie şi schimbă această situaţie juridică. Doar eventualul finanţator sau eventualii finanţatori care vor veni alături de echipă, pot schimba structura“, a spus Şerban.

”Primăria va susţine financiar echipa”

Directorul executiv al FC Argeş susţine că este posibil ca într-o perioadă destul de scurtă să se găsească un investitor serios pentru FC Argeş.

„Pentru a rezolva acest impas privind situaţia juridică, au avut loc mai multe întâlniri cu oameni de afaceri, unii implicaţi în fotbal şi în acest moment, care au fost interesaţi de secţia de fotbal. Nu putem face public numele lor, pentru că au dorit să nu li se dezvăluie identitatea. Noi suntem în tratative destul de avansate cu unii dintre ei. Rămâne de văzut ce se va întâmpla până la final. Şi săptămâna viitoare vom mai avea o întâlnire cu un eventual finanţator. Ceea ce ne dorim, este să se schimbe în primul rând ROAF-ul, pentru a putea face chiar în timpul campionatului, această cesiune a dreptului de participare către această entitate privată. Repet, această entitate privată trebuie să fie înfiinţată de finanţatorul sau finanţatorii care vor dori să preia secţia de fotbal şi să o înscrie în campionat. Indiferent cine va veni, Primăria va rămîne lîngă echipă şi va sprijini financiar fotbalul piteştean“, a mai spus Şerban.