ROMÂNIA - SUEDIA 0-2. Nyamko Sabuni (50 de ani), preşedintele Partidului Liberal suedez, a fost ironizată de jurnaliştii scandinavi: „Întreaga ţară a sărbătorit victoria naţionalei împotriva României. Cu o excepţie”.

 

Nyamko Sabuni are 50 de ani, s-a născut la Bujumbura, în Burundi, şi, din luna iunie, este preşedintele Partidului Liberal suedez. Primul lider al unei formaţiuni politice provenit dintr-o minoritate etnică.

 

Absolventa Facultăţii de Drept a prestigioasei universităţi Uppsala este o voce puternică a Scandinaviei. Dar fotbalul nu este chiar punctul ei forte. Nu e foarte atentă nici la meciurile propriei selecţionate.

 

„CU CINE AM JUCAT ÎN REALITATE?"

„Întreaga ţară a sărbătorit victoria naţionalei împotriva României. Cu excepţia lui Nyamko Sabuni", a ironizat-o Aftonbladet, titrând: „Gafa lui Sabuni. Cu cine am jucat în realitate?".

 

La reuniunea naţională a partidului, în Västerås, jurnaliştii nordici povestesc că Sabuni a mulţumit pentru aplauze, a pus mâna pe inimă, apoi a spus: „Da! Suedia a reuşit! 2-0 cu Ungaria! Salt spre Campionatul European".

 

„TOT 2-0 A FOST ŞI ULTIMA OARĂ CU UNGARIA"

Ziariştii s-au amuzat: „E drept că ultima oară când am întâlnit Ungaria a fost tot 2-0 pentru noi, în urmă cu trei ani. Însă un amical nu are nicio legătură cu un meci decisiv pentru calificarea la Euro, cu triumful din România".

 

MESAJ PENTRU ISAK: „EŞTI REGE!"

Politicianul, fost ministru al Integrării şi al Egalităţii de Gen, a comentat şi subiectul „rasism": „Unul dintre jucătorii noştri a fost victima rasismului în timpul meciului. Vreau să-i transmitem încurajarea noastră lui Alexander Isak. Eşti rege!".

 

 

 

 

Sursa: www.gsp.ro