Răzvan Lucescu s-a despărţit de PAOK. Tehnicianul român a informat deja echipa şi patronul în legătură cu decizia sa.

După o meritată vacanţă, Lucescu a ajuns marţi la Salonic, pentru a pregăti echipa în perspectiva calificării în grupele Champions League. Cu toate acestea, tehnicianul român a luat astăzi o decizie total surprinzătoare. A anunţat clubul şi pe Ivan Savvidis, patronul formaţiei elene, că nu va mai rămâne la PAOK în stagiunea viitoare.

Hellas Football susţine că Răzvan Lucescu i-a transmis patronului că activează clauza de două milioane de euro din contract care îi permite să plece. Destinaţia românului este selecţionata Arabiei Saudite, anunţă grecii. Saudiţii sunt cei care vor achita clauza specificată anterior. O altă variantă înaintată de eleni este cea a clubului Al Hilal.

Fostul antrenor al Petrolului Ploieşti i-a anunţat pe jucători că va pleca, oferta primită de la arabi fiind una imposibil de refuzat. Alte surse susţin că salariul va fi unul cu adevărat impresionant, 4 milioane de dolari pe an. 

”Este vorba de o ofertă fabuloasă”, anunţă makthes.gr, care susţine că românul va avea un salariu uriaş în Arabia Saudită.

Presa din Grecia aflase, cu o lună în urmă, că tehnicianul român s-a înţeles cu Ivan Saavidis pentru un nou contract. Actualul contract al lui Răzvan Lucescu cu PAOK expira în 2020, iar noua înţelegere îi aducea o "creştere semnificativă a salariului" scria presa elenă. Contractul pe care îl avea în acest moment îi aduce lui Răzvan Lucescu aproximativ 400.000 de euro.

De menţionat că la începutul acestei săptămâni, Lucescu jr a vorbit despre faptul că a avut o şansă mare: născându-se în familia "Lucescu" a beneficiat de confortul financiar dorit şi l-a interesat în primul rând performanţa, în detrimentul banilor. Acum, însă, a ales să dea curs unei alte provocări, conştient probabil şi de faptul că a ajuns la cel mai înalt nivel cu PAOK. Champions League era un obiectiv îndrăzneţ, dar greu de realizat, în contextul actualului lot al formaţiei din Salonic.

Titlul obţinut de PAOK în acest sezon este primul după o pauză de 34 de ani. Ultima dată când echipa lui Răzvan Lucescu a devenit campioană a fost în 1985. PAOK are 3 titluri în palmares, în 1976, 1985 şi 2019.

Mai mult, el este primul tehnician care reuşeşte dubla cu PAOK. Lucescu şi-a adjudecat şi Cupa Greciei, după o finală câştigată în faţa lui AEK, cu 1-0.

Trofeele câştigate în carieră de Răzvan Lucescu

  • 2 Cupe ale României (Rapid)
  • Cupa Stelelor (EL Jaish, Qatar)
  • titlul în Grecia (PAOK)
  • Cupa Greciai (PAOK)