Petrolul de acum are ce i-a lipsit Petrolului din sezonul trecut: agresivitate. Nu prea le are pe celelalte: jocul ofensiv, construcţia, finalizarea.

În prima repriză a partidei de la Iaşi, lupii s-au remarcat mai mult prin câteva lovituri puternice aplicate adversarilor. La propriu. Varga, altfel un jucător tehnic, Ropotan şi chiar Porret puteau fi aspru pedepsiţi de către un arbitru mai exigent.

Pe de altă parte, ploieştenii au încercat să ţină de joc. Cum nici echipa antrenată de Nicolo Napoli nu e vreuna ofensivă, care să se deschidă, jocul a fost mai mult unul de luptă, fără faze spectaculoase, fără multe ocazii.

Poate tocmai din cauza asta au ieşit în evidenţă unele intervenţii mai tari ale elevilor lui Tibor Selymes.

Şi, dacă tot au văzut că se poate, ieşenii au început, în repriza a doua, să pună şi ei tălpi pe picioarele ploieştenilor.

Aşadar, fotbal adevărat, mai deloc. Şi totuşi, cea mai mare ocazie în 75 de minute i-a aparţinut Petrolului. Zoubir, intrat în prima repriză în locul lui Altama, i-a pasat perfect, printre doi adversari, lui Voinea. În faţa porţii, jucătorul venit de la capătul lumii, din Hong Kong, a greşit complet execuţia!

Dacă Petrolul a venit să ia la Iaşi mai mult punct decât puncte – aşa s-a văzut din joc – CSMS a forţat în ultimele 10 minute. Pecanha a scos cu un reflex uluitor un gol ca şi făcut la şutul lui Piccione trimis de la marginea careului mic.

La final însă, lupii aveau să descopere că munca la egal a fost, de fapt, în zadar. CSNS Iaşi a marcat golul victoriei dintr-o fază ciudată, la care Golubovic l-a jenat pe Pecanha. Este adevărat şi că portarul lupilor urmărea mingea înaltă mai mult cu privirea, nu sărise şi nici nu-şi potrivise paşii. A fost mai degrabă o lipsă de reacţie a portarului petrolist decât o greşeală a centralului Găman.

Mai greşeşte şi Pecanha... Dar problema nu e la el, ci la alţii din lot!

CSMS Iaşi – FC Petrolul Ploieşti 1-0 (0-0)
Marcator: Golubovic (88).
CSMS Iaşi: Grahovac – Voicu (cpt), Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Mitic – Viveiros, Grigorie (46 Enescu, 85 Creţu), V. Gheorghe (67 Piccione), Bole – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
FC Petrolul: Pecanha – Beţa, Benga, Faug-Porret, Rippert – Ropotan, Altama (38 Zoubir) – Nepomuceno (57 Voinea), Marinescu (cpt), Varga (88 Chiriţă) – Moussa. Antrenor: Tibor Selymes.
Au arbitrat: George Cătălin Găman (Craiova) – Dragoş Iliescu (Craiova) şi Daniel Mitruţi (Craiova).
Arbitru de rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi).
Observatori: Cătălin Popa (Vaslui) şi Ioan Costin Toma (Piatra Neamţ).