Paul Gascoigne a ajuns doar o umbră a fotbalistului care încânta Anglia în anii '90. Problemele cu alcoolul l-au adus pe fostul mijlocaş al lui Newcastle, Tottenham, Lazio şi Glasgow Rangers într-o situaţie dramatică, scrie Digisport.

Ajuns la 49 de ani, "Gazza" s-a aflat la un pas de moarte în mai multe rânduri, iar ultimele poze cu el, surprinse de tabloidul englez The Sun, spun totul despre starea în care a ajuns acesta.

Gascoigne a fost surprins îmbrocat doar într-un halat, desculţ şi cu o ţigară în gură, în timp ce cobora dintr-un taxi, după ce a fost plecat să îşi cumpere gin şi analgezice.

Potrivit ziariştilor britanici, fostul mare fotbalist englez şi-a uitat şi cheile şi a fost nevoit să sune la vecini pentru a putea intra în propriul apartament.

Paul Gascoigne a jucat 57 de meciuri pentru naţionala Angliei, între 1988 şi 1998, şi a înscris zece goluri pentru selecţionata din Albion.

Cinci trofee a cucerit în carieră Gascoigne: Cupa Angliei cu Tottenham, două titluri, o Cupă şi o Cupă a Ligii Scoţiei cu Glasgow Rangers.

În 1990, "Gazza" a fost inclus în echipa ideală a Mondialului din Italia şi a fost numit personalitatea sportivă a anului de către BBC, iar în 1996 a făcut parte din 11-le ideal al Europeanului din Anglia.