Maricia Frederick (55 de ani), prima gimnastă din istoria SUA care a devenit campioană mondială, a făcut confesiuni cu adevărat cutremurătoare despre abuzurile la care a fost supusă de antrenorul ei.

În 1978, Marcia avea doar 15 ani şi cucerea aurul în proba de paralele, la Campionatul Mondial din Strasbourg, Franţa, într-un concurs în care Nadia Comăneci încheia doar pe locul 5. A fost momentul în care Frederick a cunoscut consacrarea la nivel mondial, dar şi în care viaţa ei s-a transformat într-un coşmar.

Marcia a povestit pentru Daily Mail cum antrenorul ei, Richard Carlson (foto sus, în dreapta), în vârstă de 25 de ani la acea vreme, a început să o oblige să întreţină relaţii sexuale de două ori pe zi, inclusiv înainte de concursuri.

Un episod povestit de fosta sportivă s-a petrecut chiar la Campionatul Mondial din 1979, când Marcia a fost obligată de antrenor să-i facă sex oral cu două ori înainte de concurs şi la două ore după încheierea probei.

Atunci, Marcia s-a plâns antrenoarei coordonatoare, Muriel Davis Grossfeld, însă aceasta a muşamalizat cazul, iar antrenorul nu a fost pedepsit sau investigat.

"Nu mai aveam raţiune, nu mă puteam gândi la gimnastică [...] Au fost doi ani, dar pentru mine au părut zece", a delcarat fosta sportivă.

Informaţiile au ieşit la lumină după ce jurnaliştii englezi au pus mâna pe un raport întocmit după o audiere a Marciei Frederick din 2015. Aceasta susţinea că s-a supus cerinţelor pentru că la acea dată o considera "un rău necesar".

"Doamna Frederick a declarat că nu nu i-a plăcut şi că era pur şi simplu ceva ce trebuia să facă pentru a ajunge la Jocurile Olimpice. A declarat că nu a avut orgasm, că nici măcar nu ştia ce înseamnă asta (n.r. a avea un orgasm). Nu s-a gândit niciodată la asta, ci doar că trebuie să facă asta pentru a ajunge la Jocurile Olimpice", se arată în raportul citat de britanici.

Antrenorul Richard Carlson a continuat să-şi practice meseria până în 2015, când Marcia Frederick s-a decis să depună mărturie, însă antrenorul a primit doar o suspendare de trei ani.