Până la finele campionatului Seriei a III-a din al treilea eşalon fotbalistic naţional mai sunt încă 10 etape. Runde care se împart în... ante-derbiul de la AFC Alexandria şi post-cel mai important meci al sezonului, atât pentru gazdele din curând ale ploieştenilor, cât şi pentru FC Petrolul, actualul lider. Cu un ecart de 2 puncte, “lupii” trebuie să tragă cu... colţii de acesta, deoarece le-ar permite şi un rezultat de egalitate pe arena din reşedinţa judeţului Teleorman. Un X acolo nu ar rezolva definitiv, într-adevăr, promovarea, dar va permite un anume control al ierarhieide către echipa aflată în prezent pe locul 1. Un astfel de avantaj poate fi fragil, la prima vedere, însă - dacă va exista constanţă şi un nivel bun al jocului - promovarea în Liga a II-a va putea fi bifată. Evident, fără vreun pas greşit, pe petrolişti aşteptându-i - deja e marotă, dar ce să faci? - 10 finale!

Prima, astăzi, 3 aprilie 2018, de la ora 18.00, pe arena Ilie Oană, la prima nocturnă a anului 2018 pentru găzari, iar cei care o vor onora, la rândul lor, vor fi echipierii Tunariului, o grupare care îl are în componenţă şi pe fratele mai mic al mult mai cunoscutului fost astrist Kehinde Fatai, de la o vreme fotbalist numai la echipe străine, dar căsătorit cu o constănţeancă. La fel cum se întâmplă şi cu juniorul, a cărui soţie este una dintre fiicele fostului arbitru divizionar prahovean Marius Zencenco. Nigerianul Taiye Taofic Fatai, acum în vârstă de 28 de ani, are o fetiţă şi a trecut cu bine, pe vremea când juca la Conpet Ploieşti, în Liga 3, de o operaţie pe cord. În tur, la Buftea, acolo unde CS Tunari a jucat acasă, Fatai II a ieşit de pe teren încă din prima repriză, accidentat, la meciul câştigat la limită de petrolişti cu 1-0, după transformarea unei lovituri de la “11 metri” de Sergiu Arnăutu. Ilfovenii vin după un meci “cu scântei”, ei având un jucător eliminat încă din minutul 17, etapa trecută, la disputa de pe propriul teren cu AFCM Alexandria. Echipă în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă, scor: 0-1 (0-1), după un penalti executat precis de Liviu Floricel. Astfel încât, într-un interval de câteva zile, ca şi SC Popeşti Leordeni, nici Tunariul nu a putut-o încurca pe urmăritoarea Petrolului!

Astăzi, lui Romulus Ciobanu, antrenorul principal al celei din urmă formaţii, îi vor lipsi doi titulari din partida de la Moreni, cu Flacăra. Este vorba despre căpitanul Claudiu Tudor, nerefăcut după o contractură musculară la pulpa piciorului, şi Paul Antoche, cumul de cartonaşe. Însă, are cine să-i înlocuiască, Cristian Andor, respectiv Jean Prunescu fiind gata de joc!

Vremea bună de afară şi frumuseţea sporită a unui meci desfăşurat la lumina reflectoarelor, la revenirea “galben-albaştrilor” pe arena Ilie Oană, la un joc oficial, după mai multe zile, ar reprezenta motive serioase pentru suporterii petrolişti de a veni în număr semnificativ la acest duel programat în Săptâmâna Mare, cu două zile înainte de Paşte venind rândul, tot la Ploieşti, şi al confruntării cu Concordia 2 Chiajna. O a doua... finală, mai exact!



Foto: www.sportonlineph.ro