Echipa de juniori U15 Petrolul Ploieşti va participa în premieră, între 24 şi 29 aprilie 2018, la turneul „Mondial de la Saint Pierre de Nantes” din Franţa.

Iniţiativa participării a venit din partea suporterilor petrolişti, care au dorit ca juniorii să aibă ocazia de a acumula experienţă internaţională prin înfruntarea unor echipe de prestigiu din Europa.

„Ca să poţi forma tineri jucători, trebuie să îi pui în faţa unor provocări inedite. De aceea, vrem ca prin participarea în cadrul acestui campionat, juniorii să întâlnească alte echipe, alte stiluri de joc şi alte mentalităţi. Va fi o experienţă foarte utilă pentru ei. Este o iniţiativă venită din partea suporterilor şi ne bucură să vedem că gândim la fel, că vrem să investim în tinerii prahoveni, în viitorul echipei Petrolul Ploieşti”, a declarat Cristian Nicolae Vlad, preşedinte al Asociaţiei Clubul Sportiv Petrolul 52.

Juniorii sunt, de asemenea, una dintre priorităţile partenerului – finanţator Veolia România, care a făcut posibilă deplasarea „lupişorilor” în Franţa pentru acest turneu. Prin astfel de acţiuni, Veolia consolidează un parteneriat puternic, pe termen lung, care să asigure toate condiţiile pentru perfomanţă sportivă a echipei de juniori şi a „lupilor galbeni”.

Turneul va aduce laolaltă echipele U15 ale 24 de cluburi, din care 8 echipe vor fi internaţionale, 8 echipe „naţionale” franceze şi 8 echipe regionale.

Printre echipele U15 care au participat în ediţiile din anii trecuţi se numără Olympique de Marseille, FC Nantes, Slavia Praga, FC Shalke 04, Olympique Lyon, Paris Saint-Germain, Bayer Leverkusen, dar şi Steaua Bucureşti.

Competiţia se va desfăşura prin formarea a patru grupe a şase echipe fiecare, care vor permite calificarea primelor două echipe din fiecare grupă în stagiul următor, pentru ocuparea locurilor 1-8, a treia şi a patra echipă pentru locurile 9-16, respectiv a cincea şi a şasea echipă pentru locurile 17 – 24.

Al doilea stagiu va urma modelul: sferturi de finală, semi-finale şi finală.

Ca atare, fiecare echipă va trebui să joace 8 meciuri, primul meci având loc pe 25 aprilie 2018, iar ultimul având loc pe 28 aprilie 2018.

Lotul va fi format din 16 jucători şi trei membri ai staff-ului tehnic.