Concordia Chiajna a surprins Petrolul. De fapt jocul gândit de antrenorul Concordiei, Marius Şumudică, l-a prins pe Mulţescu descoperit. Nu agresivitatea neobişnuită a Chiajnei a reprezentat marea surpriză şi jocul în sine al oaspeţilor, unul deschis, în prima repriză, spectaculos chiar, un stil care a produs două goluri în poarta lupilor.

Şumudică a mizat pe problemele Petrolului din defensivă, trimiţând două vârfuri care să-i bulverseze pe cei doi apărători centrali ai echipei ploieştene. Ceea ce s-a şi întâmplat. Ipsa a fost penibil în repetate rânduri, Satli a mai greşit şi el şi a încasat două cartonaşe galbene.

Şumudică are meritul de a fi jucat curajos pe stadionul Ilie Oană. Mai are meritul de a-şi fi mobilizat jucătorii, ceea ce, la Petrolul, nu s-a mai întâmplat din vremea lui Răzvan Lucescu.

Şumudică a mai avut inspiraţia să nu-şi dea peste cap echipa, aşa cum a făcut Mulţescu, şi orgoliul de a nu face a treia schimbare, la tragere de timp, în vreme ce antrenorul Petrolului dădea din colţ în colţ în minutul 92, pentru că nu ştia pe cine să scoată pentru a intra Mustivar. De ce să intre Mustivar? Şi de ce atât de târziu?

Şumudică nu a ales tactica potrivită doar pentru meciul în sine, ci şi la conferinţa de presă. I-a elogiat, ca de obicei, pe suporterii Petrolului şi, ca noutate, a spus că şi-ar dori să antreneze echipa lupilor.

“Chiar dacă scandează anumite lucruri la adresa mea, nu pot să nu apreciez atitudinea suporterilor de aici, felul în care îşi încurajează echipa, atmosfera pe care o creează. Echipa asta are tot ce îi trebuie, are un public minunat, un stadion frumos, încât, atunci când am ajuns aici, am crezut că am trecut graniţa. Că sunt în Germania. Îmi curge sânge vişiniu în vene, dar oriunde mă duc îmi fac treaba! Aici am venit să câştig, nu să fac egal! Dar jucătorii aşa sunt. Au condus cu 2-1 echipa care nu mai primise gol de atâta timp, au încercat să ţină de rezultat. Nu uitaţi că luptăm pentru retrogradare şi că am jucat cu Petrolul! S-au mai retras, au mai stat pe jos, dar eu nu am făcut a treia schimbare, deşi puteam. Sunt antistelist, îmi pare rău că am stricat recordul Petrolului şi m-am bucurat când a luat Cupa. Mi-ar plăcea să antrenez vreodată această echipă. Aici găseşti tot ce-şi doreşte un antrenor“, a declarat Şumudică.

Şumudică mai are câte o păsărică la cap, dar luni seară, pe stadionul Ilie Oană, tocmai asta l-a ajutat să plece cu un punct. Nu vrea nimeni să-i ridice statuie la Ploieşti pentru un 2-2 în Petrolul - Chiajna. Dar nu e deloc comod când rămâi stană de piatră după ce socoteşti punctele pierdute de Petrolul.

Mai ales când Mulţescu nu-şi reproşează nimic. A spus asta la conferinţa de presă.

A rămas însă singur cuc. Nu de acum, de la meciul cu Chiajna. Dar, până la urmă, fiecare pasăre pe limba ei piere...