Procurorii DIICOT fac în această dimineaţă, percheziţii la sediul clubului Petrolul Ploieşti. Din informaţiile furnizate de DIGI 24, este vorba despre un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Aici s-ar fi făcut evaziune fiscală prin documente falsificate, astfel că nu ar fi fost plătite sume importante de bani ce reprezenta TVA.

Prejudiciul s-ar ridica la 15,4 milioane de euro şi, din primele informaţii, nu ar fi fost făcut prin transferuri de jucători ci prin sume foarte mari de bani ce ar fi intrat în club şi mai apoi s-ar fi făcut deduceri ilegale de TVA.

Până la această oră nu se cunoaşte calitatea persoanelor implicate în acest dosar.

 

DIICOT a emis următorul comunicat de presă, în legătură cu percheziţiile de la sediul Petrolul Ploieşti:

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Bucureşti şi  Constanţa şi a Serviciilor  de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Brăila,   au efectuat în data de 25 noiembrie un număr de 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane,  specializată  în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

     Ancheta a fost declanşată ca urmare a sesizării primite de la Direcţia Generală Antifraudă.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA  şi diminuării  bazei de impozitare (impozit pe profit). 

     De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

    Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro.

    La sediul D.I.I.C.O.T – ST Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie."